Γ.Καμίνης: "Η Αθήνα έχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας" - iefimerida.gr

Γ.Καμίνης: "Η Αθήνα έχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το πρόβλημα της Αθήνας δεν είναι μόνο πρόβλημα αστυνόμευσης. Είναι ένα πρόβλημα πολυσύνθετο, που απαιτεί παρεμβάσεις σε πάρα πολλά επίπεδα και σε βάθος χρόνου. Αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στην Αθήνα», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5.

Ειδικότερα για την εγκληματικότητα, τόνισε πως «πρέπει να αστυνομευτεί καλύτερα, αλλά και να απομακρυνθούν ή να εξουδετερωθούν πρώτα απ' όλα τα εγκληματικά δίκτυα που υπάρχουν στο κέντρο. Η εγκληματικότητα στο κέντρο είναι εγκληματικότητα σε ποσοστό 90% οργανωμένου εγκλήματος. Και η εμπορία ναρκωτικών και η πορνεία του δρόμου, η παράνομη πορνεία, ακόμη και η επαιτεία είναι οργανωμένη σε δίκτυα. Τα δίκτυα αυτά πρέπει να εξαρθρωθούν. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σ' αυτά να διωχθούν και να απομακρυνθούν από τους δρόμους της πόλης».

Σε ότι αφορά τη δημοτική αστυνομία, σημείωσε πως «είναι απλοί δημοτικοί υπάλληλοι που καταγράφουν δημοτικές παραβάσεις. Δεν μπορούμε, όμως, να παραμείνουμε απαθείς απέναντι στο πρόβλημα της δημόσιας ασφάλειας. Γι' αυτό και θα καθιερώσουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες, πιλοτικά, το θεσμό του δημοτικού αστυνομικού της γειτονιάς. Οι κάτοικοι θα έχουν το τηλέφωνό του, θα επικοινωνούν μαζί του, ούτως ώστε και αυτός να μπορεί να τους βοηθήσει, στο μέτρο του δυνατού. Δεν είναι ότι θα λύσουν αυτοί το πρόβλημα της ασφάλειας, αλλά πρέπει να δείξουμε στους κατοίκους ότι η δημοτική αρχή είναι κοντά τους και μπορεί να τους συμπαρασταθεί σ' αυτό το σοβαρό πρόβλημα».

Αναφερόμενος στη λαθρομετανάστευση, υπογράμμισε: «είναι εγκληματικό ότι συλλαμβάνονται και μετά αφήνονται ελεύθεροι γιατί δεν μπορούν να τους απελάσουν στην ουσία. Αλλά και ότι τους δίνουν ένα εισιτήριο με προορισμό την Ομόνοια. Αυτό έχει φτάσει την πόλη σ' αυτήν την κατάσταση. Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια με τη Frontex και χωρίς αυτήν. Να ελέγξουμε την παράνομη εισροή μεταναστών από τα σύνορά μας. Πρέπει να σφραγίσουμε τα σύνορα. Το δεύτερο είναι ότι όσοι καταφέρουν να περάσουν αυτό το ''φίλτρο'', δεν επιτρέπεται πλέον να κατευθύνονται προς την Αθήνα. Είναι ένα βάρος που πρέπει να το μοιραστεί ισομερώς ολόκληρη η χώρα. Όχι μόνο για λόγους δικαιοσύνης και ισότητας απέναντι στους πολίτες της Αθήνας και τους κατοίκους της, αλλά γιατί δεν επιτρέπεται να αφήσουμε την πρωτεύουσα της χώρας να καταρρεύσει. Αν καταρρεύσει η πρωτεύουσα, θα καταρρεύσει ολόκληρη η χώρα. Πρέπει αυτό να καταστεί σαφές: η Ομόνοια, ως προορισμός αυτών που μπαίνουν λαθραία στη χώρα, είναι μια απαράδεκτη πρακτική και πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να υπάρξουν άμεσα, στρατόπεδα φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων, έως ότου επιστρέψουν στις πατρίδες τους».

Σε ότι αφορά τα κίνητρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το κέντρο της Αθήνας, είπε ότι «κανείς δεν θα έρθει να εγκατασταθεί σε μια περιοχή όπου θα αισθάνεται ανασφαλής. Ο δήμος Αθηναίων πρέπει να του διασφαλίσει ότι θα ζει σε μια περιοχή καθαρή και καλά φωτισμένη, η Αστυνομία ότι θα είναι ασφαλής, το υπουργείο Οικονομικών ότι θα έχει κάποια φορολογικά κίνητρα να επιστρέψει στο κέντρο και ο δήμος επίσης να κρατήσει ζωντανές τις πλατείες κτλ. Μια παρέμβαση σε όλα τα επίπεδα».

Εξηγώντας την πρότασή του για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, τόνισε ότι «δεν είναι μόνο η ελευθερία του διαδηλωτή, είναι η ελευθερία και του πολίτη να μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα μέσα στο κέντρο της Αθήνας ή του καταστηματάρχη να μπορεί να λειτουργήσει ανενόχλητα το κατάστημά του. Λόγω δειλίας, τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν τολμήσει να ψηφίσουν ένα νόμο που τον προβλέπει το Σύνταγμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ