Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενος αναρχικού πάει στο Γαλάτσι - iefimerida.gr

Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενος αναρχικού πάει στο Γαλάτσι

Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενος Αναρχικού πάει στο Γαλάτσι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά απο δύο επιτυχημένες σεζόν στο θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης, η ξεκαρδιστική και καυστική κωμωδία του Ντάριο Φο, σε μετάφραση Άννας Βαρβαρέσου και σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου, θα παρουσιαστεί την Τρίτη 28 Αυγούστου στο 10ο Φεστιβάλ Γαλατσίου

Το έργο είναι ουσιαστικά μία σάτιρα της εξουσίας σε συνδυασμό με το ανατρεπτικό χιούμορ του Φο προκαλώντας ένα αποτέλεσμα πραγματικά απίστευτο. «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» γράφτηκε το 1970 για να ασκήσει κριτική στην κατάχρηση εξουσίας του συστήματος δικαιοσύνης της Ιταλίας, όμως τα γεγονότα που περιγράφει παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος παίζει ένας τρελό για δέσιμο, ειδικό στις μεταμφιέσεις ο οποίος διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Οι «υφιστάμενοί» του αστυνομικοί, τρομοκρατημένοι, ακολουθούν πιστά τις ιδέες και τις επιταγές του τρελού με κωμικοτραγικά αποτελέσματα και μέσα σε δύο ώρες στην Κεντρική Ασφάλεια έρχονται τα πάνω κάτω.

Οι αστυνομικοί υπακούοντας τον τρελό, σιγά σιγά τρελαίνονται και οι ίδιοι, τραγουδάνε το pantiera rossa και είναι έτοιμοι να «εκπαραθυρωθούν» κι αυτοί.

Δε λείπουν όμως και οι καυστικοί υπαινιγμοί του δραματουργού, αφού κατά τη διάρκεια του έργου, η εξουσία καλείται να μεταδώσει στην πλειονότητα του πληθυσμού την παθητική τρομοκρατία, ώστε να μπορέσει να καλέσει σε συσπείρωση την αστική τάξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ