Σαμαράς: Ο αγώνας της χώρας είναι σαν τον Μαραθώνιο και θα τον κερδίσουμε - iefimerida.gr

Σαμαράς: Ο αγώνας της χώρας είναι σαν τον Μαραθώνιο και θα τον κερδίσουμε

Σαμαράς: Ο αγώνας της χώρας είναι σαν τον Μαραθώνιο και θα τον κερδίσουμε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πορεία της χώρας με Μαραθώνιο, παρομοίασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έκανε λόγο για έναν αγώνα ο οποίος θέλει αντοχή και θέληση ενώ κερδίζεται με την καρδιά και το μυαλό.

Ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης του ασημένιου κυπέλλου του Σπύρου Λούη στο Μουσείο της Ακρόπολης, είπε μάλιστα πως «αυτόν τον Μαραθώνιο θα τον κερδίσουμε». «Θέλω να ευχαριστήσω, αφού σας καλωσορίσω κι εγώ όλους εδώ απόψε και να συγχαρώ το Ίδρυμα Νιάρχου για την πρωτοβουλία του να αγοράσει σε διεθνή δημοπρασία το Κύπελλο που ο πρώτος Ολυμπιονίκης μας Σπύρος Λούης κέρδισε στο αγώνισμα του Μαραθωνίου το 1896. Τότε ο Λούης μπήκε στην Ιστορία κερδίζοντας, πρώτος αυτός, το πρώτο ελληνικό άθλημα των Ολυμπιακών αγώνων, στην πρώτη τέλεσή τους, στην Αθήνα, το αυθεντικότερο άθλημα, εκείνο του Μαραθωνίου», είπε ο πρωθυπουργός.

Στην συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς, είπε πως: «Σήμερα η Ελλάδα ολόκληρη μετέχει σε έναν καινούργιο «Μαραθώνιο». Ένα αγώνισμα, που δοκιμάζει και τις αντοχές και τη θέληση του αθλητή. Και που κερδίζεται το αγώνισμα αυτό και με την καρδιά και με το μυαλό. Εμείς, λοιπόν, θα κερδίσουμε αυτόν τον «Μαραθώνιο». Θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και θα πούμε στο τέλος το «νενικήκαμεν».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ