Το Facebook επεκτείνεται και φτιάχνει ένα νέο κτήριο δια χειρός Φρανκ Γκέρι - iefimerida.gr

Το Facebook επεκτείνεται και φτιάχνει ένα νέο κτήριο δια χειρός Φρανκ Γκέρι

Το Facebook επεκτείνεται και φτιάχνει ένα νέο κτήριο δια χειρός Φρανκ Γκέρι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο κτήριο αναμένεται να σχεδιάσει ο διάσημος Καναδοαμερικανός αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι, το οποίο προορίζεται για την Facebook και σε αυτό θα στεγαστούν περίπου 3.400 προγραμματιστές της εταιρείας.

Η μετοχή του δημοφιλούς δικτύου μπορεί να πέφτει κατακόρυφα ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να σχεδιάζει επεκτάσεις. Σύμφωνα με τους πρώτους σχεδιασμούς το νέο αυτό κτήριο θα συνδέεται με υπόγειο τούνελ με τα κεντρικά της εταιρείας στην Καλιφόρνια.

«Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με τον Φρανκ Γκέρι για το σχεδιασμό του νέου κάμπους [...] Θα είναι το μεγαλύτερο κτίριο ανοιχτού χώρου στον κόσμο, θα διαθέτει όμως και αρκετούς κλειστούς, ήσυχους χώρους» γράφει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο προφίλ του στο Facebook.

«Η στέγη του κτιρίου θα είναι ένα πάρκο που γίνεται ένα με τον γύρω χώρο με ένα μακρύ μονοπάτι για περπάτημα, ένα λιβάδι και πολλά σημεία όπου μπορεί κανείς να καθίσει. Από έξω θα φαίνεται σαν να κοιτάζει κανείς έναν φυσικό λόφο» προσθέτει.

Το νέο κτίριο θα στεγάσει μόνο τους προγραμματιστές του τμήματος Μηχανικής, ενώ εκείνα των προϊόντων και διαφημίσεων θα παραμείνουν στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Μένλο Παρκ στη Σίλικον Βάλεϊ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ