Τέλος στη χορήγηση των επί πιστώσει φαρμάκων από 1η Σεπτεμβρίου - iefimerida.gr

Τέλος στη χορήγηση των επί πιστώσει φαρμάκων από 1η Σεπτεμβρίου

Τέλος στη χορήγηση των επί πιστώσει φαρμάκων από 1η Σεπτεμβρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να βάλει τέλος στη χορήγηση των επί πιστώσει φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από 1η Σεπτεμβρίου. Βέβαια εκρεμμούν ακόμα και οι αποφάσεις των φαρμακευτικών συλλόγων Αθήνας, Πειραιά και Αχαΐας, οι οποίοι δεν είναι βέβαιο αν θα εφαρμόσουν την απόφαση του Π.Φ.Σ..

Μάλιστα μετά το κλίμα όξυνσης που επικράτησε, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Μετά το χάος που επικράτησε και την αδυναμία λήψης συνεκτικής απόφασης, είναι αδύνατον να εκπροσωπήσω τον κλάδο απέναντι στην κυβέρνηση και την κοινωνία. Για τον λόγο αυτό θέτω την παραίτηση μου στην διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου».

Υπενθυμίζεται πως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διεκδικεί την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν πλέον τις 85 μέρες, την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον «Τειρεσία». Επιπλέον ζητούν την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ. Και τέλος την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τον τραπεζικό δανεισμό των φαρμακείων και την βελτίωση της ρευστότητας τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ