Βάιντμαν: «H αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ μπορεί να γίνει εθιστική σαν τα ναρκωτικά» - iefimerida.gr

Βάιντμαν: «H αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ μπορεί να γίνει εθιστική σαν τα ναρκωτικά»

Βάιντμαν: «H αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ μπορεί να γίνει εθιστική σαν τα ναρκωτικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φρένο» στα φιλόδοξα σχέδια της ΕΚΤ για αγορά κρατικών ομολόγων των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, επιχειρεί να βάλει ο διοικητής της Bundensbank, Γενς Βάιντμαν.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο κ. Βάιντμαν, προειδοποιεί ότι μια τέτοια πρακτική μπορεί να γίνει «εθιστική, όπως τα ναρκωτικά».

«Μια τέτοια πολιτική βρίσκεται κοντά κατά την άποψή μου στην κρατική χρηματοδότηση μέσω του πιεστηρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Στις δημοκρατίες, τα κοινοβούλια και όχι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να αποφασίζουν για μια τέτοια αμοιβαιοποίηση των κινδύνων», υπογραμμίζει, επισημαίνοντας ότι «δεν θα πρέπει να υποτιμάμε τον κίνδυνο, η χρηματοδότηση από την κεντρική τράπεζα να προκαλέσει εθισμό σαν τα ναρκωτικά».

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας προειδοποίησε, εξάλλου, ότι η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να αναγκάζεται να εγγυάται την διατήρηση κρατών- μελών στην ευρωζώνη με κάθε τίμημα.

Όσον αφορά στη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ο Βάιντμαν σημείωσε ότι είναι σημαντικό να μην προκληθεί περαιτέρω ζημιά στην εμπιστοσύνη που υπάρχει στο πλαίσιο της νομισματικής ένωσης και οι αξιώσεις σχετικά με την οικονομική πολιτική του προγράμματος βοήθειας να διατηρούν την αξιοπιστία τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ