Κορυφαίος αξιωματούχος του Καντάφι αυτομόλησε στις τάξεις των ανταρτών - iefimerida.gr

Κορυφαίος αξιωματούχος του Καντάφι αυτομόλησε στις τάξεις των ανταρτών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σόκρι Γκάνεμ, επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πετρελαίου της Λιβύης, φέρεται να έχει αποστατήσει από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με όσα ανέφερε Αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα, ενώ οι Λίβυοι αξιωματούχοι στην Τρίπολη που ρωτήθηκαν, αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Αραμπίγια, επικαλέστηκε πηγές από το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, που έχουν συγκροτήσει οι αντάρτες, σύμφωνα με τις οποίες ο Γκάνεμ έχει αυτομολήσει και εντάχθηκε στις τάξεις των αντικαθεστωτικών.

Το Αλ Τζαζίρα επίσης μετέδωσε την πληροφορία ότι ο Λίβυος αξιωματούχος αυτομόλησε και εγκατέλειψε τη χώρα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τι θέμα.

Ο Γκάνεμ σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Ρόιτερ στα τέλη Μαρτίου είχε διαψεύσει ανάλογη φημολογία που τον έφερε και τότε να έχει εγκαταλείψει τον Μουαμάρ Καντάφι και να έχει διαφύγει στην Τυνησία.

Ο Σόκρι Γκάνεμ που κατέχει τη θέση του προέδρου στον Εθνικό Οργανισμό Πετρελαίου από το 2006, αντιπροσωπεύει τη Λιβύη στις συνεδριάσεις του ΟΠΕΚ. Είναι 68 χρονών και έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λιβύη Καντάφι αντικαθεστωτικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ