Στο στόχαστρο του υπ.Οικονομικών οι ελεύθεροι επαγγελματίες - iefimerida.gr

Στο στόχαστρο του υπ.Οικονομικών οι ελεύθεροι επαγγελματίες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ήγγικεν η ώρα για χιλιάδες επιτηδευματίες που θα ελεγχθούν βάσει δείγματος και οι οποίοι υπήχθησαν στις διαδικασίες της αυτοπεραίωσης τα προηγούμενα χρόνια. Επί της ουσίας πρόκειται για τον πρώτο γύρο ελέγχων, από τους πολλούς που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Οικονομικών, βάζοντας στο στόχαστρο ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που είτε δεν υπήχθησαν στη περαίωση λόγω υψηλού τζίρου είτε αγνόησαν τα σχετικά... ραβασάκια του ΚΕΠΥΟ.

Ειδικότερα, με βάση τη σχετική εγκύκλιο, ελέγχονται ως προς τα εισοδήματα που έχουν δηλωθεί κατά τις διατάξεις αυτές οι δηλώσεις επιτηδευματιών των οποίων τα δύο τελευταία ψηφία του Α.Φ.Μ. λήγουν στους αριθμούς 11, 21, 31, 41 και 51 και το σύνολο των δηλωθέντων ακαθάριστων εσόδων επί επιχειρήσεων πώλησης εμπορευμάτων ή παραγωγής προϊόντων υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ, επί επιχειρήσεων αμιγώς παροχής υπηρεσιών ή επί αμιγώς ελευθέρων επαγγελματιών τις 60.000 ευρώ και επί μεικτών επιχειρήσεων πώλησης εμπορευμάτων ή παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών ή επί ελευθέρων επαγγελματιών με παράλληλη άσκηση εμπορικής δραστηριότητας πώλησης εμπορευμάτων ή παραγωγής προϊόντων ή και παροχής υπηρεσιών τις 120.000 ευρώ για το σύνολο των δραστηριοτήτων και με την προϋπόθεση ότι τα ακαθάριστα έσοδα από την παροχή υπηρεσιών ή το ελευθέριο επάγγελμα υπερβαίνουν τις 60.000 ευρώ.

Εκτός από τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος ελέγχονται επίσης για τους ίδιους επιτηδευματίες και οι οικείες δηλώσεις Φ.Π.Α., καθώς και οι δηλώσεις λοιπών φορολογιών που τυχόν υποβλήθηκαν και αφορούν τις ίδιες διαχειριστικές περιόδους. Ποσά φόρου εισοδήματος ή Φ.Π.Α. ή λοιπών φορολογιών που προκύπτουν από τις παραπάνω δηλώσεις και έχουν ήδη βεβαιωθεί ή βεβαιώνονται λόγω της υποβολής τους, συμψηφίζονται με τα αποτελέσματα βάσει των διενεργούμενων ελέγχων, επιστρεφόμενης της τυχόν αρνητικής διαφοράς, εφόσον αυτή προκύπτει από τακτικό έλεγχο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ