Γιατί το burger που σας προτείνω είναι το καλύτερο στον κόσμο; Γιατί είναι από τα χεράκια σας, είναι αφράτο και υγιεινό, είναι το νοστιμότερο όλων, είναι μια συνταγή με μικρά μυστικά. Ναι, το burger δεν είναι αμαρτία ! Αρκεί να μην το περιφρονείτε αγοράζοντάς το στη γωνία του σπιτιού σας και τρώγοντάς το στα όρθια. Ετοιμάστε το, καλοψήστε το και απολαύστε το καθιστοί, με ένα ποτήρι καλό κρασί.
Υλικά
400 gr κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα
400 gr κιμά μοσχαρίσιο από λάπα
2 κρεμμύδια
1 κρόκο αυγού
Αλάτι, πιπέρι
2 φέτες τυρί τσένταρ
1 φέτα ντομάτα
2-3 φετούλες μπέικον
Προετοιμασία
Αναμειγνύω ελαφρά τους 2 κιμάδες (ο ένας έχει λίπος, ο άλλος όχι). Το μυστικό είναι ότι δεν πρέπει να ζυμώνετε έντονα τα υλικά αλλά απλά να τα ομογενοποιήσετε ώστε το μπιφτέκι να παραμείνει αφράτο. Οταν το ζυμώνετε έντονα ο αέρας φεύγει από το μείγμα και σκληραίνει.
Κόβω το κρεμμύδι σε ροδέλες και τις τηγανίζω σε μπόλικο λάδι. Δεν τις ανακατεύω, ροδίζουν μόνες τους. Τις στεγνώνω καλά με χαρτί και τις ψιλοκόβω.
Προσθέτω το κρεμμύδι στον κιμά, βάζω έναν κρόκο αυγού, αλάτι (ή σάλτσα σόγιας καλύτερα), πιπέρι.
Χαιδεύω απαλά, απλώς ομογενοποιώ το μείγμα.
Κάνω απαλά το μείγμα ρολό. Το τυλίγω σε μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Κόβω από το ρολό χοντρά κομμάτια που θα είναι τα burger μας.
Τα τηγανίζω σε λίγο λάδι, να πάρουν ένα σκούρο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Τα μεταφέρω σε ταψάκι και τα βάζω σε ζεστό φούρνο, στους 220 βαθμούς, γύρω στα 10 λεπτά.
Ταυτόχρονα ψήνουμε τα ψωμάκια, κομμένα στα δύο, σε στεγνό τηγάνι.
Food Styling
Τώρα είναι η ώρα να ομορφήνουμε και να νοστιμίσουμε ακόμη περισσότερο το burger μας. Προσθέτουμε τις φέτες τσένταρ, τηγανίζουμε λίγο το μπέικον, το προσθέτουμε, προσθέτουμε μια φέτα ντομάτα. Το άκρον άωτον της νοστιμιάς είναι να προσθέσετε κέτσαπ, αν σας αρέσει.