Στο Μπέβερλυ Χιλς θα γίνει η δημοπρασία από τον οίκος Julien's εκατοντάδων αντικειμένων που ανήκαν στη Γκρέτα Γκάρμπο. Η «προσωπική συλλογή» της ηθοποιού-θρύλου που γεννήθηκε στη Σουηδία το 1905 και πέθανε στη Νέα Υόρκη το 1990 «δεν βγήκε ποτέ στην αγορά και σπάνια εκτέθηκε».
Η δημοπρασία θα γίνει στις 14 και 15 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό ρούχων και αξεσουάρ που ανήκαν στη διάσημη σταρ. Οι τουαλέτες της Γκάρμπο φέρουν διάσημες υπογραφές Emilio Pucci, Louis Vuitton, Gucci, Salvatore Ferragamo, Lilly Dache ή Givenchy.
«Η Γκάρμπο ήταν γνωστή για το στυλ της και φορούσε ρούχα για να λανσάρει τη μόδα στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Φλωρεντία. Ντυνόταν με ένα μοναδικό και εμβληματικό στυλ, όπως τα πολυτελή ζιβάγκο από κασμίρ, τα ραμμένα φαρδιά παντελόνια, τα υπέρκομψα υποδήματα, τα αδιάβροχα με βάτες ή και τα μυστηριώδη μαύρα γυαλιά» γράφει η ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών.
Clarence Sinclair και Ruth Harriet Louise.Η έκθεση θα προσφέρει στους θαυμαστές της σταρ έπιπλα, έργα τέχνης, διακοσμητικά από το διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη ή το αγρόκτημά της στη Σουηδία. «Πωλούνται ακόμη και χαλιά με μοντέρνα και αφηρημένα σχέδια τα οποία η ηθοποιός είχε σχεδιάσει μόνη της και κατασκευάστηκαν στο χέρι στο διαβόητο ατελιέ χαλιών V'soske» συμπληρώνει η ανακοίνωση. Βιβλία από τη βιβλιοθήκη της Γκάρμπο, άλμπουμ και αυτόγραφα ντοκουμέντα διατίθενται επίσης προς πώληση καθώς και μια συλλογή από φωτογραφίες της ντίβας και φέρουν διάσημες υπογραφές φωτογράφων του Χόλυγουντ όπως οι George Hurrell,
στην Ιρλανδία τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο. Για να διαφημιστούν θα εκτεθούν επίσης στο κρουαζιερόπλοιο Ενας μέρος των αντικειμένων θα εκτεθεί στο Silverware Museum Queen-Mary-2, τέλος Νοεμβρίου.
Παρά την τεράστια επιτυχία της ως ηθοποιός βωβών ταινιών, η Γκρέτα Γκάρμπο ήταν μία από τους λίγους ηθοποιούς που έκανε τη μετάβαση στις ομιλούσες ταινίες. Η ταινία της Το Φιλί (The Kiss, 1929) ήταν η τελευταία ταινία της MGM χωρίς διαλόγους (είχε μόνο μουσική υπόκρουση και ηχητικά εφέ). Η φωνή της ακούστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη στην ταινία Άννα Κρίστι (1930), η οποία διαφημίστηκε με το σλόγκαν "Η Γκάρμπο μιλάει".
Το 1950, ψηφίστηκε η Καλύτερη Ηθοποιός του Βωβού Κινηματογράφου του Αιώνα (με τη συμπατριώτισα της Ίνγκριντ Μπέργκμαν να αναδεικνύεται Καλύτερη Ηθοποιός του Ομιλούντος Κινηματογράφου) και ανακηρύχθηκε η ομορφότερη γυναίκα που έζησε ποτέ από το Βιβλίο Γκίνες. Το 1954 έλαβε ένα Τιμητικό Όσκαρ "για τις αξέχαστες κινηματογραφικές της ερμηνείες" αλλά δεν παρευρέθηκε στην τελετή για να το παραλάβει. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει πέμπτη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.
Η Γκάρμπο έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της σε απόλυτη απομόνωση. Πέθανε στο Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης στις 15 Απριλίου 1990, σε ηλικία 84 ετών.