Η όμορφη δημοσιογράφος που καταγγέλλει τον Στρος Καν για απόπειρα βιασμού - iefimerida.gr

Η όμορφη δημοσιογράφος που καταγγέλλει τον Στρος Καν για απόπειρα βιασμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από τέσσερα χρόνια , τον Φεβρουάριο του 2007 , η εντυπωσιακή δημοσιογράφος και μυθιστοριογράφος Τριστάν Μπανόν, διηγήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή την περιπέτεια που είχε με τον Στρος Καν και τον τρόπο που πήγε να τη βιάσει.

Στο πλατό της εκπομπής "93, Faubourg Saint- Honore", η δημοσιογράφος έδωσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την απόπειρα βιασμού. Ο DSK της είχε δώσει ραντεβού σε ένα σπίτι για να συμφωνήσουν στο περιεχόμενο μιας συνέντευξης. «Έφτασα στη διεύθυνση που μου είχε δώσει, εκεί που υποτίθεται ότι ήταν το διαμέρισμα του. Όμως όταν έφτασα διαπίστωσα ότι ο χώρος ήταν άδειος και είχε μέσα μόνο ένα μαγνητόφωνο και μια τηλεόραση. Μόλις είπαμε τα τυπικά, μου άρπαξε το χέρι, πήγε να με αγκαλιάσει και να με φιλήσει. Εγώ αντιστάθηκα, εκείνος επέμεινε. Έγινε πιο βίαιος, εγώ τον χτύπησα με τα χέρια και τα πόδια, παρ' όλα αυτά δεν με άφηνε, μου έβγαλε το σουτιέν και προσπάθησε να μου κατεβάσει το παντελόνι». Την εποχή που έγινε το περιστατικό (2002) η δημοσιογράφος άρχισε να παρουσιάζει ψυχολογικά προβλήματα και έπεσε σε κατάθλιψη. Η μητέρα της δημοσιογράφου, στέλεχος του Σοσιαλιστικού κόμματος, ψάχνει να βρει τους λόγους που η κόρη της έχει χάσει τη διάθεση για τη ζωή και την καριέρα της, και τελικά διαπιστώνει πως η αιτία των προβλημάτων της κόρης είναι η απόπειρα βιασμού από τον Στρος Καν. Τον συναντά και δημιουργεί επεισόδιο. Ο Στρος Καν δεν αρνείται το περιστατικό, λέγοντας: «Δεν ξέρω τι μου συνέβη, σαν κάτι να με χτύπησε στο κεφάλι». Η δημοσιογράφος πείθεται μετά από πιέσεις να μην κάνει αγωγή και η υπόθεση ξεχνιέται.

Ούτε αυτή ούτε και η υπόθεση της απόπειρας βιασμού της καμαριέρας απ' τον Στρος Καν είναι η πρώτη φορά που μπλέκει τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ σε γυναικοδουλειές. Εδώ και χρόνια τον συνόδευε η φήμη του μεγάλου εραστή, του άντρα που έτρεχε πίσω από το φουστάνι, ή ακόμα του πολιτικού με το "δυναμικό" φλερτ στις γυναίκες δημοσιογράφους που ξεπερνούσε πολύ συχνά τα όρια της κοσμιότητας.

Ώσπου το 2006 δημοσιεύτηκε ένα βιβλίο με τίτλο «Sexus Politicus», όπου ο Στρος Καν περιγράφεται ως ένας άνθρωπος για τον οποίο το σεξ είναι ένα είδος ψύχωσης. Στο βιβλίο αυτό αναφέρονται πληροφορίες που προέρχονται από αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με τις όποιες ο Στρος Καν σύχναζε στο περιβόητο νυχτερινό κέντρο "Chantelles”, στο κέντρο του Παρισιού, όπου παντρεμένα ζευγάρια πηγαίνουν για να ανταλλάξουν ερωτικούς συντρόφους. Για πολλά χρόνια οι φήμες αυτές δεν δημιούργησαν πρόβλημα στην πολιτική του σταδιοδρομία. Όμως το 2007, μόλις ανέλαβε διευθυντής στο ΔΝΤ, o δημοσιογράφος Zαν Καντρεμέ έθεσε δημόσια το πρόβλημα της εξάρτησης του Στρος Καν απο το σεξ, με άρθρο του στη Liberation. «Το μοναδικό πρόβλημα του Στρος Καν έχει να κάνει με τις σχέσεις του με τις γυναίκες. Όταν τις φλερτάρει, είναι αβάσταχτα πιεστικός, σε σημείο που να ασκεί ψυχολογική βία. Είναι ένα θέμα πασίγνωστο στα γαλλικά Media, αλλά κανείς δεν τολμά να το αναδείξει δημόσια».

Μια αντίστοιχη περιπέτεια διηγείται και η Ορελί Φιλιπετίμ, βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία υπήρξε θύμα ενός βίαιου φλερτ του διευθυντή του ΔΝΤ. Η πρώην βουλευτής δηλώνει πως «δεν θα έκανα ποτέ το λάθος να βρεθώ ξανά σε κλειστό χώρο με τον Στρος Καν».

Τα ίδια περίπου είπε μετά την περιπέτειά της η Ουγγαρέζα υπάλληλος του ΔΝΤ Πιρόγκα Νάγκι, η οποία είχε μια μικρή περιπέτεια με τον Στρος Καν που του δημιούργησε το πρώτο σημαντικό πρόβλημα. «Δεν ήμουν συνηθισμένη σε τόσο επιθετικό φλερτ. Είχα την αίσθηση πως αν αρνιόμουν θα έχανα, όπως ηξέρα πως θα έχανα και αν δεχόμουν» αναφέρει.

Ίσως το τι πραγματικά αισθάνεται όταν φλερτάρει με τόσο έντονο τρόπο τις γυναίκες ο Στρος Καν το περιγράφει ένα ηγετικό στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος: «Δεν έχει συναίσθηση ότι είναι τόσο βίαιος, όταν φλερτάρει, αλλά το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν εκατοντάδες παρόμοιες ιστορίες που σιγά σιγά θα έρθουν στο φως".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ