Άνγκελα Μέρκελ: Η πιο ισχυρή γυναίκα στον πλανήτη - iefimerida.gr

Άνγκελα Μέρκελ: Η πιο ισχυρή γυναίκα στον πλανήτη

merkel
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρώτη για άλλη μία χρονιά, παραμένει στην λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον να την ακολουθεί.

Σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσιεύει το περιοδικό Forbes, η Βραζιλιάνα, Ντίλμα Ρουσέφ, είναι τρίτη στην κατάταξη, ενώ φέτος μόνο μία Γαλλίδα φιγουράρει στην λίστα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ που βρίσκεται στην 8η θέση, η οποία πέρσι ήταν στην 9η.

Στον κατάλογο κυριαρχούν οι Αμερικανίδες κατά κύριο λόγο, οι ηθοποιοί και οι τραγουδίστριες και οι γυναίκες που ασχολούνται με επιχειρήσεις. Είναι η πέμπτη φορά μέσα σε έξι χρόνια που το περιοδικό κατατάσσει την Μέρκελ στην πρώτη θέση.

Η 58χρονη καγκελάριος είναι η «Σιδηρά Κυρία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική κρίση της Ευρωζώνης που συνεχίζει να απειλεί τις αγορές, γράφει το περιοδικό υπογραμμίζοντας ότι η χρονιά ήταν «εκπληκτική» και για την 64χρονη Χίλαρι Κλίντον.

Η νεότερη από τις «ισχυρές γυναίκες» είναι η εκκεντρική Λέιντι Γκάγκα που στα 26 της χρόνια κατατάσσεται 14η ενώ η γηραιότερη, η βασίλισσα Ελισάβετ, 86 ετών, είναι 26η.

Μετά την Μέρκελ, την Κλίντον και την Ρούσεφ, την πρώτη οκτάδα συμπληρώνουν η Μελίντα Γκέιτς, συνιδρύτρια του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας New York Times, Τζιλ Έιμπραμσον, η πρόεδρος του Κόμματος του Κογκρέσου της Ινδίας, Σόνια Γκάντι, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα και η Κριστίν Λαγκάρντ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ