Χατζηδάκης: Μετά τη σκούπα της Αστυνομίας έρχεται σκούπα στο παρεμπόριο - iefimerida.gr

Χατζηδάκης: Μετά τη σκούπα της Αστυνομίας έρχεται σκούπα στο παρεμπόριο

Χατζηδάκης: Μετά τη σκούπα της Αστυνομίας έρχεται σκούπα στο παραεμπόριο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θάλαμος Επιχειρήσεων» για τον συντονισμό όλων των αρχών για την πάταξη του παρεμπορίου, του λαθρεμπορίου και των προϊόντων απομίμησης, καθώς και τη δημιουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για καταγγελίες ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Το συντονισμό θα έχει ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός ενώ θα υπάρχει και εμπλοκή και του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε «το πράγμα μπάζει από παντού. Μετά την σκούπα της Αστυνομίας στο κέντρο, έρχεται σκόπου κατά του παρεμπορίου».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχει τεράστιο θέμα με τα τελωνεία, τα οποία όπως σημείωσε ότι είναι κομβικής σημασίας στις δράσεις που σχεδιάζονται μέσα από τρεις άξονες, δειγματοληπτικούς ελέγχους, μαγνητικές πύλες και αξιοποίηση του συστήματος risk analysis. Σημειώνεται ότι το παρεμπόριο η αξία του οποίου υπερβαίνει τα 20 δισ. ευρώ ετησίως οδηγεί σε απώλεια 6 δισ. ευρώ φορολογητέας ύλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ