Το Curiosity άνοιξε το δρόμο για το... InSight που θα πάει στον Αρη το 2016! - iefimerida.gr

Το Curiosity άνοιξε το δρόμο για το... InSight που θα πάει στον Αρη το 2016!

Το Curiosity άνοιξε το δρόμο για το... InSight που θα πάει στον Αρη το 2016!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Curiosity άνοιξε το δρόμο στο InSight, το ρομπότ, που ετοιμάζεται να επισκεφθεί τον Αρη το 2016! Η αποστολή του πολύ πιο εξελιγμένης τεχνολογίας από το Curiosity, νέου ρομπότ θα έχει σαν σκοπό την εξερεύνηση της κατάστασης του πυρήνα του Κόκκινου Πλανήτη, ενώ, παράλληλα, θα κάνει και σεισμολογικές μελέτες.

Τον έλεγχο της αποστολής θα έχει η Jet Propulsion Laboratory, η οποία έχει τον έλεγχο και της αποστολής του Curiosity.

Για την κατασκευή του ρομπότ θα συνεργαστούν το κέντρο Αεροδιαστήματος της Γερμανίας και της Γαλλικής Διαστημικής Υπηρεσίας, ενώ σε αυτό θα συμμετάσχουν πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ, καθώς και ιδιωτικές εταιρίες από όλον τον κόσμο.

Το κόστος κατασκευής υπολογίζεται ότι θα φθάσει στα 350 εκατ. ευρώ, ενώ το ταξίδι αναμένεται να ξεκινήσει το 2016.

Σύμφωνα με τον καθηγητής Γήινων και Διαστημικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA), Αν Γιν, ο Άρης βρίσκεται σε πρώιμο τεκτονικό στάδιο, όπως εκτιμά, θα βρεθούν στοιχεία ακόμη και για το πως δημιουργήθηκαν οι τεκτονικές πλάκες στη Γη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ