Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ μπορεί να συζητήσει ακόμη και την παραίτησή του - iefimerida.gr

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ μπορεί να συζητήσει ακόμη και την παραίτησή του

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ μπορεί να συζητήσει ακόμη και την παραίτησή του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτή σε κάθε συζήτηση για αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης στην Συρία φαίνεται να είναι η Δαμασκός, καθώς σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της χώρας, Κάντρι Τζαμίλ, ο Μπασάρ Αλ Άσαντ ετοιμάζεται να συζητήσει ακόμη και την παραίτησή του.

Μέχρι στιγμής το αιματοκύλισμα έχει στοιχίσει την ζωή σε 23.000 ανθρώπους, υπογράμμισε ο Κάντρι Τζαμίλ, σε δηλώσεις του από τη Μόσχα. Πάντως ο Τζαμίλ όπως είπε δεν υπάρχει περίπτωση η Δαμασκός να δεχθεί την άμεση παραίτηση του Άσαντ, ένα αίτημα που έχουν προτάξει οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Κάθε θέμα μπορεί όμως να τεθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Ακόμα και αυτό (σ.σ. της παραίτησης του Άσαντ)» είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Συρίας.

Η επίσκεψη του κ. Τζαμίλ στη Μόσχα εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Δαμασκού να συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία για άμεσο δανεισμό του καθεστώτος της Δαμασκού. Η Ρωσία συνεχίζει να εξοπλίζει τη Δαμασκό με βαρύ οπλισμό και αντιτίθεται σε κάθε προσπάθεια του ΟΗΕ να καταλήξει σε κοινή απόφαση για την ειρήνευση στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ