Η Apple αναδείχθηκε χθες σε κορυφαία εταιρία όλων των εποχών - iefimerida.gr

Η Apple αναδείχθηκε χθες σε κορυφαία εταιρία όλων των εποχών

Η Apple αναδείχθηκε χθες σε κορυφαία εταιρία όλων των εποχών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα ουράνια πετάει κυριολεκτικά η Apple, μετά τη χθεσινή άνοδο της τιμής της μετοχής της. Η αγοραία αξία της Apple Inc αναρριχήθηκε στα 623 δισεκατομμύρια δολάρια χθες Δευτέρα, ξεπερνώντας ακόμα και το ρεκόρ της Microsoft Corp το 1999

Συγκεκριμένα, χθες σημειώθηκε αύξηση της μετοχής της Apple κατά 2,6% συσσωρεύοντας κέρδη συνολικά 9% αυτόν τον μήνα. Οι μετοχές της Apple συνήθως ανεβαίνουν λίγος πριν τις μεγάλες παρουσιάσεις νέων προϊόντων. Το iPhone είναι το μεγαλύτερο προϊόν της εταιρείας, στο οποίο οφείλεται περισσότερο απο το ισό των συνολικών κερδών της εταιρίας.

Πηγές της αγοράς δήλωσαν ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να αποκαλύψει μια μεγαλύτερη εκδοχή του iPhone στις 12 Σεπτεμβρίου. Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν επίσης ότι σκοπεύει να ανακοινώσει ένα μικρότερο iPad για να διασφαλίσει το μερίδιο αγοράς της, έναντι της Google Inc και της Amazon.com Inc που έχουν αρχίσει να πουλούν φθηνότερα, τα 7'' tablets τους.

Οι μετοχές της Apple έχουν αυξηθεί κατά 64% το 2012. Τη Δευτέρα, έκλεισε σε υψηλό ημέρας στην τιμή των 665,15 δολαρίων, δημιουργώντας ένα γίγαντα με κεφαλαιοποίηση 623,5 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω από της Microsoft τα 620,8 δισεκατομμύρια δολάρια που καταγράφηκαν το 1999, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από την S & P Dow Jones Δείκτες.

Παρόλαυτά, η Microsoft, διατηρεί ακόμα τον τίτλο της μεγαλύτερης σε αξία εταιρείας της ιστορίας, εάν η μέγιστη αξία της των περίπου 621 δισ.δολ. που καταγράφηκε το 1999 προσαρμοστεί με βάση τον πληθωρισμό, ενώ σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics, η αξία της Microsoft θα ανέλθει σε 853,7 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την προσαρμογή για την αύξηση των τιμών

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ