«Χορός» εκατομμυρίων για τις ομάδες από τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ - iefimerida.gr

«Χορός» εκατομμυρίων για τις ομάδες από τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ

«Χορός» εκατομμυρών για τις ομάδες από τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και η οικονομική κρίση έχει πλήξει ολόκληρη την Ευρώπη, προς το παρόν δεν έχει αγγίξει το Τσάμπιονς Λιγκ, με τον συνολικό τζίρο της διοργάνωσης αλλά και τα χρήματα που θα δοθούν στις ομάδες που θα συμμετέχουν να είναι ακόμη μεγαλύτερα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal» και του Ανδρέα Δημάτου, στην πρώτη τριετία της διοργάνωσης με το νέο σύστημα διεξαγωγής που φέρει την υπογραφή του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, μοιράστηκε στις ομάδες το ποσό των 750 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ τη νέα τριετία προβλέπεται τα έσοδα των ομάδων να ανέλθουν στα 910 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 500 εκατ. αφορούν αφορούν τα εγγυημένα μπόνους και τα 410 το market pool.

Η αύξηση των εσόδων φέρνει αλλαγές και στα προσδοκώμενα έσοδα των ελληνικών ομάδων. Ο Ολυμπιακός την περσινή σεζόν εισέπραξε 9,6 εκατ. ευρώ από την παρουσία του στους ομίλους της διοργάνωσης εκτός του market pool, ενώ με τα μπόνους που θα ισχύσουν από φέτος τα έσοδά του θα ήταν δύο εκατ. ευρώ περισσότερα (11,6). Η συμμετοχή στον όμιλο αποφέρει πλέον 8,6 εκατ. ευρώ εγγυημένα από 7,2 που ήταν την προηγούμενη τριετία, ενώ η νίκη αποφέρει 1 εκατ. ευρώ αντί για 800.000 και η ισοπαλία 500.000 ευρώ από 400.000.

Ο Ολυμπιακός όμως είναι ευνοημένος και σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Μέχρι πέρυσι αν μία χώρα μετείχε με δύο ομάδες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε το market pool (το μερίδιο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα με βάση την αγορά της κάθε χώρας) μοιραζόταν σε ποσοστό 55%-45% υπέρ του πρωταθλητή. Για τη νέα τριετία αυτό ισχύει για τις χώρες που βρίσκονται στις θέσεις 4-6 και 13-15 στη βαθμολογία της UEFA, αλλά για τις χώρες που βρίσκονται από την 7η έως τη 12η θέση (όπως δηλαδή η 10η Ελλάδα) το ποσοστό διανομής μετατρέπεται σε 65%-35% υπέρ του πρωταθλητή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ