Α.Μέρκελ: Η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει τη διεύθυνση του ΔΝΤ - iefimerida.gr

Α.Μέρκελ: Η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει τη διεύθυνση του ΔΝΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη έχει "πολλούς λόγους" για να διατηρήσει τη διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ ζήτησε παράλληλα να τηρηθεί το τεκμήριο της αθωότητας έναντι του γάλλου επικεφαλής του οργανισμού Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση.

"Ξέρουμε ότι μεσοπρόθεσμα, οι αναδυόμενες χώρες μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις στη διεύθυνση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας (...) Όμως, σ' αυτή τη φάση, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πούμε ότι η Ευρώπη έχει καλούς υποψηφίους", δήλωσε η Μέρκελ προσθέτοντας ότι "το ζήτημα δεν έχει τεθεί ακόμη".

Σχετικά με τον Στρος-Καν, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, η Μέρκελ δήλωσε: "Είναι σημαντικό να μην διατυπώνουμε κατηγορίες. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. (...) Ας περιμένουμε το τέλος της έρευνας".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ ευρώπη ηγεσία Μέρκελ Στρος Καν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ