«Φωτιά» το πετρέλαιο θέρμανσης – Ερχεται καπέλο 1.500 ευρώ - iefimerida.gr

«Φωτιά» το πετρέλαιο θέρμανσης – Ερχεται καπέλο 1.500 ευρώ

Φωτιά το πετρέλαιο θέρμανσης – Ερχεται καπέλο 1.500 ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρύς και ασήκωτος αναμένεται να είναι φέτος ο χειμώνας, αφού οι πολίτες θα βάλουν για ακόμα μία φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη. Εκτός από τα νέα μέτρα που έρχονται η μέση ελληνική οικογένεια θα χρειαστεί να ξοδέψει και 1.000-1.500 ευρώ περισσότερα από την περσινή χρονιά για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Όπως αναφέρουν τα Νέα τα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος κατέληξαν οριστικά ότι ο ενιαίος φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα εξισωθεί στο 80% των επιπέδων του κίνησης, γεγονός που σημαίνει ότι από τα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο σήμερα θα ανέλθει στα 330 ευρώ.

Δηλαδή, με βάση τις σημερινές τιμές διυλιστηρίου, ο καταναλωτής θα πληρώνει για κάθε λίτρο 33,2 λεπτά επιπλέον (ειδικός φόρος συν ΦΠΑ). Το πετρέλαιο θέρμανσης θα αρχίσει να διατίθεται από τις 15 Οκτωβρίου προς 1,45-1,50 ευρώ το λίτρο. Πέρυσι, η διάθεσή του είχε ξεκινήσει προς 90 λεπτά το λίτρο, για να διαμορφωθεί γρήγορα πάνω από το ένα ευρώ. Ετσι, με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η αύξηση θα είναι της τάξεως των 45-50 ευρώ (45%-50% σε σχέση με πέρυσι).

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως για μια οικογένεια που η μέση κατανάλωση ενός διαμερίσματος 100 τ.μ. για τους έξι πιο κρύους μήνες της χειμερινής σεζόν (Οκτώβριος - Μάρτιος) είναι γύρω στα 2.000 λίτρα, ενώ πέρυσι το κόστος ήταν 2.000 ευρώ (με τιμή 1 ευρώ / λίτρο), φέτος αναμένεται να ανέλθει στα 3.000 ευρώ (με 1,5 ευρώ / λίτρο).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ