Μαζί ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ κατά ακροδεξιών και αναρχικών - iefimerida.gr

Μαζί ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ κατά ακροδεξιών και αναρχικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοινές επιχειρήσεις 900 ανδρών των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ με στόχο την αποτροπή επιθέσεων ακροδεξιών αλλά και αντιεξουσιαστών στις περιοχές Αγίου Παντελεήμονα, Ομονοίας, Εξαρχείων και άλλες «ευαίσθητες» περιοχές του κέντρου της πόλης, σχεδιάζει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν χωρισθεί τα τελευταία 24ώρα από επιτελείς σε 39 τομείς, ώστε με την αντίστοιχη κατανομή των αστυνομικών δυνάμεων, να υπάρχει η ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση της ΕΛΑΣ σε ρατσιστικές επιθέσεις ή καταδρομικές επιχειρήσεις από αντιεξουσιαστές, σαν και αυτές που εκδηλώθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στον χάρτη της αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας αφού πλέον υπάρχει συνένωση – υπό κοινή διοίκηση – των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, οι οποίες μέχρι τώρα είχαν διαφορετική «στόχευση» και λειτουργούσαν ανεξάρτητα η μια από την άλλη.

Το κύριο μέρος αυτών των επιχειρήσεων θα ανατεθεί σε 590 άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που θα επεμβαίνει αμέσως σε περίπτωση που εκδηλώνονται επιθέσεις ακροδεξιών εναντίον αλλοδαπών ή εμπρηστικές ενέργειες αναρχικών.

Μέχρι τώρα η ομάδα αυτή είχε ως κύριο μέλημα την αποτροπή ληστειών και την επ' αυτοφώρω σύλληψη κακοποιών, όμως τώρα στρέφει το ενδιαφέρον της και σε άλλου τύπου παράνομες ενέργειες.

Τους μοτοσυκλετιστές της ΔΙΑΣ θα βοηθούν 310 μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν μοναδικό ενδιαφέρον την αποτροπή επιθέσεων από αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: Το Βήμα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ