Ασμουσεν: «Εξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει ανεργία και ύφεση» - iefimerida.gr

Ασμουσεν: «Εξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει ανεργία και ύφεση»

Ασμουσεν: «Εξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σημαίνει ανεργία και ύφεση»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαχειρίσιμη, αλλά όχι τόσο συντεταγμένη όσο φαντάζονται κάποιοι, θα ήταν ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προειδοποιεί το μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Ο ίδιος πάντως σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau τονίζει πως είναι στο χέρι της Ελλάδας να διασφαλίσει την παραμονή της στην Ευρωζώνη.

Μάλιστα υποστηρίζει πως αν και η Ελλάδα οφείλει να παραμείνει στην νομισματική ένωση, σε μία διαφορετική περίπτωση επαναλαμβάνει ότι θα μπορούσαν να περιοριστούν οι συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. «Μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν διαχειρίσιμη» επισημαίνει το στέλεχος της ΕΚΤ, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η αποχώρηση δεν θα ήταν τόσο συντεταγμένη όσο φαντάζονται κάποιοι. «Θα συνοδευόταν από συρρίκνωση της ανάπτυξης και υψηλή ανεργία, ενώ θα ήταν και πολύ ακριβή για την Ελλάδα, για όλη την Ευρώπη και τη Γερμανία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ