Όχι των Ολλανδών για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα - iefimerida.gr

Όχι των Ολλανδών για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ολλανδία θα αποσύρει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, απείλησε ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών, Γιαν Κις ντε Γιαγκερ, όπως δήλωσε σήμερα στους Financial Times της Γερμανίας.

«Εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, και το ΔΝΤ αποφασίσει ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα, τότε η Ολλανδία θα ακολουθήσει το δρόμο του ΔΝΤ. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει οικονομία, να ακολουθήσει τις μεταρρυθμίσεις και να περάσει σε ιδιωτικοποιήσεις- όσο επώδυνο κι αν είναι αυτό», τόνισε.

Η απειλή του ντε Γιαγκερ, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην Ελλάδα σε περίπτωση που και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ολλανδίας.

Την ίδια ώρα, ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εκτιμά ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει κι άλλα δάνεια, «αυτά όμως θα δοθούν υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα μακροπρόθεσμο καθήκον. Πρέπει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της», δήλωσε ο Νοβότνι στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Παράλληλα τόνισε ότι, τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, αποτελούν «οικονομική ανοησία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ