Υπερ-επιτροπή παρά τω πρωθυπουργώ για την πληροφορική - iefimerida.gr

Υπερ-επιτροπή παρά τω πρωθυπουργώ για την πληροφορική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε επιτροπή παρά τω πρωθυπουργώ περνούν οι αρμοδιότητες σε θέματα πληροφορικής έξι υπουργείων, με τη δημιουργία ενός νέου οιωνεί υπουργού, χωρίς τον τίτλο, αλλά με τις αρμοδιότητες.

Πρόκειται για τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, κ. Π. Τζωρτζάκη, ο οποίος μετά την έκδοση πράξης υπουργικού συμβουλίου (ΦΕΚ Α' 102/2011), αναλαμβάνει συντονιστής Επιτροπής Πληροφορικής και Επικοινωνιών «για τον καθορισμό της στρατηγικής και την ανάπτυξη, παρακολούθηση, αξιοποίηση και διάδοση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής».

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Forthnet θα είναι επικεφαλής της Επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν γενικοί και ειδικοί γραμματείς από έξι υπουργεία - μεταξύ αυτών από τα υπουργεία Υποδομών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εσωτερικών - καθώς και ο πρόεδρος της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» ΑΕ.

Σύμφωνα με άρθρο του Αχιλλέα Χεκίμογλου η Επιτροπή θα έχει ευρείες αρμοδιότητες στον τομέα ευθύνης της, κάτι που προμηνύει «συγκρούσεις» με το κεντρικό κράτος. Σε κάποια υπουργεία έχουν ήδη εκφραστεί ανησυχίες και εκδηλώνεται εκνευρισμός, ενώ αρκετοί δεν αποκλείουν στο τέλος η Επιτροπή να μετατραπεί σε αυτόνομο υπουργείο Τεχνολογίας.

Το συγκεκριμένο σενάριο, το οποίο ανακυκλώνεται ήδη από την εποχή της πρόσληψης του κ. Τζωρτζάκη από τον πρωθυπουργό ως συμβούλου του, επανέρχεται ενόψει της λήξης της θητείας του κ. Τζωρτζάκη στα μέσα Αυγούστου.

Σύμφωνα με το σενάριο που κυκλοφορεί, ο κ. Τζωρτζάκης θα αναλάβει τότε υπουργός ή αναπληρωτής υπουργός Τεχνολογίας, λαμβάνοντας ως προίκα την Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών (Υπ. Υποδομών), την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού (Υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης) και την Ειδική Γραμματεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Υπ. Εσωτερικών).

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι η τοποθέτηση του πρώην πρόεδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως επικεφαλής της Επιτροπής αποτελεί πρακτικά μία «χρυσή τομή», καθώς θα μπορεί ήδη από τώρα να εκτελέσει το έργο που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός, χωρίς να γίνεται «ενοχλητικός» στους συναρμόδιους υπουργούς.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ