Alpha Bank: Ανάγκη για νέες μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις αν δεν αυξηθούν τα έσοδα - iefimerida.gr

Alpha Bank: Ανάγκη για νέες μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις αν δεν αυξηθούν τα έσοδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ανάγκη να γίνουν νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις του δημοσίου αλλά και στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα κάνει λόγο η Alpha Bank σε ανάλυσή της, αν δεν αυξηθούν τα έσοδα του Προϋπολογισμού.

Στο εβδομαδιαίο δελτίο τους, οι αναλυτές της τράπεζας επισημαίνουν την συνεχιζόμενη μείωση του ΑΕΠ, λόγω των υστερήσεων στις δαπάνες αλλά και στα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ τονίζουν την αιμορραγία από την φυγή των κεφαλαίων από την Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Λόγω της αδυναμίας του Δημοσίου να δανειστεί χρήμα από το εξωτερικό, σημειώνουν οι αναλυτές «από εδώ και πέρα, το ύψος των μισθών και των συντάξεων του δημόσιου τομέα και των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα θα προσδιορίζεται από τα έσοδα του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή από τα έσοδα της κεντρικής κυβέρνησης».

Παρόλα αυτά, οι αναλυτές βλέπουν σημαντική πρόοδο στην δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, που όμως οφείλεται αποκλειστικά στις περικοπές των πρωτογενών δαπανών του Προϋπολογισμού. Για τα έσοδα δείχνουν απαισιόδοξοι και σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι συνεχίζεται η φοροδιαφυγή και η επιβάρυνση των ίδιων κοινωνικών στρωμάτων. «Η εξέλιξη των εσόδων του ΤΠ προκύπτει ως συνδυασμός μιας νέας μεγάλης επιβάρυνσης των συνεπών φορολογουμένων και μιας νέας έξαρσης της φοροδιαφυγής των ίδιων ευρειών κατηγοριών φορολογουμένων που συστηματικά φοροδιαφεύγουν» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τονίζεται δε ότι αν τα έσοδα του Προϋπολογισμού «δεν καταγράψουν σημαντική αύξηση το 2012, παρά τις πολλές σημαντικές νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, αυτό θα οφείλεται σε νέα επιτάχυνση της φοροδιαφυγής αυτών που συστηματικά φοροδιαφεύγουν», και αυτό θα οδηγήσει στην «αναγκαιότητα πρόσθετης περικοπής των μισθών και των συντάξεων των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, αλλά και των συντάξεων που παρέχονται από τα ασφαλιστικά ταμεία στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ