Τη δημιουργία μηχανισμού εξόδου από το ευρώ ζητά ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών - iefimerida.gr

Τη δημιουργία μηχανισμού εξόδου από το ευρώ ζητά ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών

Τη δημιουργία μηχανισμού εξόδου από το ευρώ ζητά ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δημιουργία ενός νόμιμου μηχανισμού που θα διευκολύνει τις χώρες που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους να εξέρχονται από την Ευρωζώνη ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε τρόπους που θα μας επιτρέπουν να διώχνουμε κάποιον από την Ευρωζώνη» δήλωσε ο κ. Σπίντελεγκερ σε συνέντευξη στην «Kurier».

Αυτό ο μηχανισμός, θα πρέπει να σχεδιαστεί μέσω της τροποποίησης των συνθηκών της Ε.Ε. -μια διαδικασία θα μπορούσε άνετα να διαρκέσει πέντε χρόνια- και θα αφορά τις χώρες που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

«Αν τον είχαμε ήδη... θα είχαμε οδηγηθεί στις επιπτώσεις», είπε φωτογραφίζοντας την Ελλάδα.

Ο Αυτριακός υπουργός Εξωτερικών εκτιμά πως η δημιουργία ενός μηχανισμού εξόδου θα τόνωνε την εμπιστοσύνη της αγοράς και θα υποστηριζόταν από μέλη της Ευρωζώνης, όπως η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Φινλανδία και η Ολλανδία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ