Με ήπια ζέστη και αυξημένα μποφόρ στο Αιγαίο, ο καιρός σήμερα Παρασκευή - iefimerida.gr

Με ήπια ζέστη και αυξημένα μποφόρ στο Αιγαίο, ο καιρός σήμερα Παρασκευή

Καλός καιρός με αυξημένα μποφόρ στο Αιγαίο σήμερα Παρασκευή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σποραδικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι - απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, εντάσεως 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται από το μεσημέρι και μετά με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Επίσης, από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας να εκδηλωθούν βροχές. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Άνεμοι στα βόρεια βόρειοι 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με μικρή πτώση θερμοκρασίας στα ανατολικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καλοκαίρι καιρός θερμοκρασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ