Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Στρος Καν - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Στρος Καν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τζον Λίπσκι ανέλαβε γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, ενώ η αναπληρώτρια γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Νεμάτ Σαφίκ, αναμένεται να αντικαταστήσει τον συλληφθέντα πρόεδρο του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, στη σημερινή συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), στις Βρυξέλλες.

Η αιγυπτιακής καταγωγής Νεμάτ Σαφίκ, ανέλαβε τα καθήκοντα της αναπληρώτριας γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ, πριν από περίπου έναν μήνα.

O Τζον Λίπσκι είχε οριστεί αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την πρώτη Σεπτεμβρίου 2006. Η σταδιοδρομία του είναι βγαλμένη από εγχειρίδιο διαχείρισης ανθρώπινων πόρων καθώς, καθ' όλη την πορεία του, πηγαινοέρχεται ανάμεσα σε επιστημονικές θέσεις στο ΔΝΤ και σε αντίστοιχες θέσεις στο τραπεζικό σύστημα.Πριν από τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή του ΔΝΤ ήταν αναπληρωτής διευθυντής της JPMorgan Investment Bank, ενώ στο παρελθόν ήταν οικονομολόγος στις Chase Manhattan Bank και στη Salomon Brothers.

Η σταδιοδρομία του όμως ξεκινά την περίοδο 1979-1980, στο ΔΝΤ, όταν ήταν ο «Τόμσεν» της Χιλής. Ενώ κατά το 2000, λίγο πριν την κατάρρευση της Αργεντινής, προήδρευε του Τμήματος Μελέτης Χρηματοπιστωτικού Συστήματος (Financial Sector Review Group)

Μιλάμε για τον άνθρωπο που αυτοπροσώπως συμβούλευε τον δικτάτορα Πινοσέτ. Είχε γνώμη για τη διεθνή κατάσταση του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σάρκα από τη σάρκα των χρηματιστών της Νέας Υόρκης. Καλό παιδί, δηλαδή.

Στο πρόσφατο παρελθόν έχει δηλώσει ότι μια επέκταση του Μνημονίου και μετά το 2013 δεν είναι απίθανη (15-4-2011).

Πάντως ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε σήμερα "Το ΔΝΤ θα μπορέσει να διαδραματίσει το ρόλο του στην επίλυση των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών προβλημάτων και ειδικότερα των προβλημάτων της ευρωζώνης, όπου διαδραματίζει ένα πραγματικά σημαντικό ρόλο, χωρίς κανένα περιορισμό" και ο Ζάιμπερτ πρόσθεσε ότι:

"είναι ανάρμοστο αυτή τη στιγμή να συζητηθούν διάδοχοι του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν και η Ευρώπη δεν έχει αυτομάτως δικαίωμα στη θέση, αν και θα μπορούσε να υπάρξει ένας καλός ευρωπαίος υποψήφιος".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ