Ζώδια και Πανσεληνούμπα - iefimerida.gr

Ζώδια και Πανσεληνούμπα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλό ξεκίνημα της εβδομάδας, με πολύ λαχταριστά ζώδια, ολίγον σεληνιασμένα, αφού η αυριανή Πανσέληνος κάνει από σήμερα το εφέ της.

Κριός

Σκέφτεσαι ότι όλα θα ήταν καλύτερα αν μπορούσες να εστιάσεις στα δυο-τρία πράγματα που πάνε καλά στη ζωή σου, από το να κάθεσαι να κοιτάς συνέχεια την κακοραμμένη μέσα φόδρα. Και ότι τα οικονομικά σου σε ταλανίζουν. Ξέρεις πού κουτσαίνεις, ξέρεις πού πονάς, δεν χρειάζεται να το κάνεις και σημαία και να το κυκλοφορήσεις σαν μότο πάνω σε t-shirt. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, όποιος γνωρίζεις και μιλάει ελληνικά να του λες «Γεια, είμαι Κριός και στον ελεύθερο χρόνο μου είμαι αλκοολικός». Η ζωή θέλει μικρά και σταθερά βήματα. Κατέβα μια οκτάβα. Διάβασε λίγο Προυστ, θα ανακαλύψεις τον ξανακερδισμένο χρόνο και όλα θα ‘ναι καλύτερα. Τουτέστιν, αν καταφέρεις να έρθεις σ επαφή με το αθώο κομμάτι σου όλα θα ‘ναι καλά και τα πρωινά αυτού κόσμου θα ‘ναι μόνο γλυκά.

Ταύρος

Με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου, νιώθεις και πάλι ακαταμάχητα ερωτικός/ή, και μια σκέψη είναι η επικρατέστερη: «Πού θα βρεις να πλαγιάσει ευτυχισμένος ο ερωτισμός σου;». Από την άλλη, αλλού είναι η άνοιξη και όλα μέσα σου τώρα ανθίζουν. Που σημαίνει ότι η εργασιακή μέγγενη έχει σφίξει πολύ και εσύ ήδη σκέφτεσαι παραλίες. Όμως πρέπει να μείνεις συγκεντρωμένος, τώρα που ακόμα η ρουλέτα της τύχης γυρίζει. Οι μέρες αυτές έχουν μια αντίφαση που μεταφράζεται σε αγριορομαντισμό. Σε ελεύθερα ζωδιακά, αλλού θα πηγαίνει το δεξί πόδι κι αλλού το αριστερό. Και αν το παρελθόν σού χτυπήσει την πόρτα να μην του ανοίξεις, δεν είναι τώρα ώρα να μπερδευτείς, αρκετά έχεις στο κεφάλι σου. Η Πανσέληνος στις 17-5 στο Σκορπιό σού φέρνει και μια φούντωση και μια φλόγα, γι’ αυτό σταμάτα να φέρεσαι κυκλοθυμικά γιατί πρώτος εσύ θα καείς.

Δίδυμος

Και πίεση και στρες και όλο το πακέτο έρχεται πάλι σε μεγάλη οικονομική συσκευασία, όλο για προσωπική σου κατανάλωση. Δεν ξέρεις πώς να ξεφύγεις από τον εαυτό σου και από τις συνήθειές σου (τις ίδιες και τις ίδιες), δεν ξέρεις πώς να ξεφύγεις από εκείνο το κακό κομμάτι σου που θέλει και επιμένει να περνάνε όλα από τον έλεγχό σου. Εκεί που σκέφτεσαι να δώσεις ένα κομμάτι από τον όγκο που έχεις φορτωθεί, αλλάζεις στα ξαφνικά (και αψυχολόγητα) γνώμη και εξακολουθείς να πηγαίνεις με δέκα καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Το ξέρεις καλύτερα από τον καθένα ότι είσαι αγύριστο κεφάλι∙ αυτό που έχεις όμως αρχίσει επίσης να καταλαβαίνεις είναι ότι όσο και αν χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο δεν θα έρθει η λύση. Στα ερωτικά σου, και με την Πανσέληνο στον Σκορπιό, πρόσεξε μην περνάς τα φανάρια του ερωτισμού με κόκκινο, και όλα θα πάνε περίπου καλά.

Καρκίνος

Οι μέρες της δράσης είναι εδώ. Που σημαίνει ότι, ενώ στα θεωρητικά παίρνεις καλό βαθμό, σε ό,τι αποτελεί δράση... πουλ, πουλ, πουλ. Δηλαδή «κοτεύεις». Κάτι μέσα σου θέλει να επιχειρήσει το πέταγμα, αλλά και κάτι άλλο, που μυρίζει φόβο, σε κρατά σταματημένο. Ο ποιητής, για ακόμα μια φορά, σου υπενθυμίζει ότι θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Εγκατέλειψε το παλιό μοντέλο, εγκατέλειψε τον εαυτό σου εκείνον που νιώθει πληγωμένος πριν καν πληγωθεί. Εγκατέλειψε φόβους και καρκινίσιες εμμονές που ακούνε μόνο στο όνομα των ανασφαλειών σου. Βάλε λουρί σ’ εκείνον τον εαυτό που γρυλίζει σαν κακό, πληγωμένο αδέσποτο. Οι καλές μέρες είναι εδώ, αρκεί να τις βαφτίσεις έτσι και να τις αφήσεις να είναι καλές. Η Αφροδίτη στον Ταύρο σού κλείνει νωχελικά το μάτι. Πιάσε λοιπόν το υπονοούμενο και κάνε ευθύς αμέσως παιχνίδι.

Λέων

Αισθάνεσαι φουρκισμένος/η. Σου φταίει και αυτό και λίγο το άλλο και λίγο το παραδίπλα. Σου φταίει που είναι άνοιξη κι εσύ κάθεσαι σε ανήλιαγα γραφεία και βράζεις στο ζουμί σου. Τα συμπαντικά αδέρφια σού λένε ότι δεν είσαι μόνος, μα εσύ δεν ακούς. Στο πικάπ της ζωής σου έχεις βάλει την γκρίνια να παίζει, κι ενώ η Αφροδίτη στον Ταύρο σού δίνει και γοητεία και λαμπερά μαλλιά και στυλ και σεξ απίλ, εσύ εκεί, στο ίδιο μοτίβο της γκρίνιας. Μήπως να επωφεληθείς, όσο είναι καιρός, από την ευνοϊκή συμπαντική ώρα και να κάνεις εκείνες τις όμορφες αλλαγές που η καρδιά σου τόσο λαχταρά; Βγάλε την πέτρα από τα πόδια σου, δεν είναι αυτή που σέρνουν οι κατάδικοι, πρόκειται για ελαφρόπετρα. Τουτέστιν, σταμάτα να βάζεις πλέον εσύ στον εαυτό σου τα εμπόδια. Με τον Δία στον Κριό, έχεις ακόμα συμπαντικές πλάτες. Βγες έξω, γνώρισε και μύρισε και κούνα τη χαίτη σου, όπως μόνο εσύ ξέρεις να την κουνάς.

Παρθένος

Ναι, παίρνεις κλήσεις για παραβίαση του ορίου ταχύτητας και μυαλό δεν βάζεις, και περνάς όλα τα κόκκινα και δεν λες να συμμορφωθείς και να αναλάβεις επιτέλους πλήρως τις ευθύνες σου, να κάνεις τον απολογισμό σου, δηλαδή να πληρώσεις ό,τι χρειαστεί για τις ζημιές και τις παραβάσεις σου. Και να γυρίσεις μια καθαρή σελίδα. Με πολλούς πλανήτες στον 9ο οίκο σου αλλά και με την Αφροδίτη στον Ταύρο, μπορείς να ζήσεις κάποιες πολύ «Je t’ aime, moi non plus» νύχτες, αρκεί να μη φοβηθείς τα συναισθήματά σου, ούτε τις αλλαγές∙ κάποιες θα αποδειχθούν σωτήριες. Γενικά, αν καταφέρεις και δαμάσεις τις ανασφάλειές σου, τότε μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια ευνοϊκή εβδομάδα. Ιδανικό διάστημα για χαμηλές πτήσεις, απόλαυσε τη θέα, την ενδοσκόπηση και το ταξίδι.

Ζυγός

Κάτι σε έχει πιάσει και δεν θέλεις να χάσεις άλλο χρόνο, σαν να προσπαθείς να κερδίσεις το χαμένο έδαφος. Νιώθεις ότι πρέπει να κάνεις κάτι για να πάρεις επιτέλους φόρα (κι όχι κατηφόρα). Και μπορεί η γκρι περίοδος να ξεμακραίνει όλο και περισσότερο από το γκρι, όμως στο ροζ είναι μεγάλη η γκάμα, έχεις ακόμα πολύ δρόμο και εσύ βιάζεσαι. Στα αισθηματικά, με την Αφροδίτη στον Ταύρο είσαι λίγο αλαλούμ. Πολύ δουλειά, ανάγκη για χρήμα αλλά και ερωτική εκτόνωση, όλα στη συσκευασία του ενός, γίνεται; Εεε, δεν γίνεται. Από τη μια φλερτάρεις με το οριστικό, από την άλλη σκέφτεσαι ότι υπάρχουν εκεί έξω τόσα ωραία κορίτσια και αγόρια, κι εσύ θέλεις να βουτήξεις στις προκλήσεις, από την τρίτη θες και την καβάντζα σου. Τουτέστιν, στρώσου καλύτερα στη δουλειά και άφησε τις αισθηματικές υπερβολές και δηλώσεις για κάποια άλλη στιγμή (πιο κατάλληλη).

Σκορπιός

Ήρθε η στιγμή να τη στύψεις την πέτρα και να δείξεις σε όλους ότι όταν το θέλει η καρδιά σου όλα τα μπορείς. Στιγμές στιγμές έχεις την αίσθηση ότι κάποιος σου κάνει πλάκα. Πλάκα εις βάρος σου. Νομίζεις ότι κάποιος εκεί πάνω σε έχει βάλει στο μάτι και δεν σ’ αφήνει να πάρεις ανάσα. Δηλαδή, εκεί που πας να στεγνώσεις, γίνεσαι πάλι μούσκεμα και φτου και απ’ την αρχή. Όσο βράχηκες, όμως, βράχηκες, οι καλές μέρες είναι εδώ. Η Αφροδίτη στον Ταύρο σε βάζει να επανεξετάσεις τα δεδομένα και η αυριανή Πανσέληνος στο ζώδιό σου λέει «Σκορπιέ, προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα». Εντάξει, τον πέρασες τον κυκλώνα σου, και κάποιες στιγμές σκέφτηκες ότι μπορεί εσύ ο ίδιος να είσαι ο κυκλώνας, ότι δηλαδή εσύ προκαλείς τα φαινόμενα της ζωής σου. Κοντολογίς, ήρθε η στιγμή να δείξεις τον Σκορπιό που κρύβεις μέσα σου και να περιορίσεις το καταστροφικό εγώ σου. Και στα ερωτικά το ίδιο ισχύει.

Τοξότης

Το ζόρισμα το ξέρεις, το έχεις νιώσει πολλές φορές στο πετσί σου, όμως εκεί που πας να σπάσεις το κακό σπυρί, αλλάζεις γνώμη. Έτσι, κάνεις μισές δουλείες και προκοπή δεν βλέπεις. Γιατί δίνεις τροφή, το τέρας γιγαντώνεται και πίνει από τις αντοχές σου. Ναι, ίσως δεν είναι εποχές για ήρωες, από την άλλη μεριά δεν έχεις και πολλές εναλλακτικές. Ή τελειώνεις με τις οφειλές του χθες ή κάθεσαι και τυραννιέσαι και αυτό τραβάει. Αν και ετεροχρονισμένα, κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν τώρα. Και στον έρωτα οι κινήσεις πρέπει να είσαι ντελικάτες και να ξεκινάνε πάντα από την καρδιά, να μην έχουν θυμό και παρόρμηση. Με την Πανσέληνο στο Σκορπιό στις 17-5, καλύτερα να σκέφτεσαι πριν δράσεις. Να θυμάσαι, κερδίζεις πιο πολλά με το μέλι αντί με το ξύδι.

Αιγόκερως

Με την Αφροδίτη στον Ταύρο τα αισθηματικά σου έχουν πάρει τα πάνω τους. Όμως εκεί ψηλά που είσαι δεν ξέρεις αν τελικά θες τη δέσμευση ή αν προτιμάς την ελευθερία σου. Αμφιταλαντεύεσαι, δηλαδή, ανάμεσα στον παλιό και στον καινούργιο σου εαυτό και δεν έχεις ιδέα ποιος θα επικρατήσει. Η Πανσέληνος, όμως, στο Σκορπιό σε βάζει να κόψεις την τράπουλα και να μοιράσεις και χαρτιά. Και στα επαγγελματικά δεν ξέρεις αν θα επικρατήσει ο διπλωμάτης εαυτός ή εκείνος που είναι έτοιμος να τα σπάσει. Επιστράτευσε τον διπλωμάτη εαυτό και την πειθαρχία, αν δηλαδή καταφέρεις να κρύψεις το χέρι σου που τρέμει, τότε κανείς δεν θα καταλάβει ότι ήταν κουνημένη η υπογραφή. Τουτέστιν, αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους.

Υδροχόος

Η δουλειά σε πιέζει για ακόμα μια φορά ασφυκτικά. Θες να βρεις έναν άλλο τρόπο, αλλά δεν ξέρεις ποιος μπορεί να είναι αυτός ο τρόπος, γιατί φοβάσαι να ξεφύγεις από τις σταθερές σου∙ από την άλλη δεν ξέρεις και πώς να μείνεις στα ίδια αφού όλα σου φωνάζουν αλλαγή. Γενικά τις περισσότερες στιγμές νιώθεις σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων την ώρα που συναντήθηκε με τον μεγάλο κούνελο. Τα πράγματα έχουν και θαύμα, αλλά από τον πανικό και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το θετικό από το αρνητικό. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χαλαρώσεις. Αμέσως μετά, καλό θα ήταν να φτιάξεις μια στρατηγική δράση στο κεφάλι σου και να φροντίσεις να μη λοξοδρομείς σε κάθε παραπάτημα. Γενικά, οι μέρες αυτές απαιτούν ψυχραιμία και λεβεντιά. Η Αφροδίτη στον Ταύρο σε κάνει να θυμάσαι με πολύ μεγάλη νοσταλγία το παρελθόν, ξέρεις όμως ότι ούτε εκεί είναι η λύση. Με την Πανσέληνο στο Σκορπιό στις 17-5, καλύτερα να αποφύγεις τα παρορμητικά.

Ιχθύες

Η βδομάδα σε πάει, την πας κι εσύ, και όλα αυτά γιατί έχεις συμπαντική χείρα βοηθείας. Βέβαια, η εργασία δεν έχει ξεσφίξει το λουρί, αλλά όλα τα αντιμετωπίζεις με μεγαλύτερη στωικότητα. Το εξωτερικό είναι καλογυαλισμένο και ζηλευτό, και παρόλο που μέσα σου λάμπουν οι ανασφάλειες, έχεις μάθει πλέον και τις καμουφλάρεις, και καμιά φορά ξεχνιέσαι και εσύ ο ίδιος. Μη χάνεις χρόνο με πράγματα που δεν έχουν καμιά απολύτως αξία και προσπάθησε να εστιάσεις την προσοχή σου σε όλα εκείνα που έχεις στερηθεί, και δεν είναι λίγα. Θυμήσου δηλαδή τον Ιχθύ που κρύβεις μέσα σου και φυσικά τον βυθό που κουβαλάς. Στα αισθηματικά παίζει πάλι στη διαπασών το χρυσαλιφούρφουρο, δηλαδή κάποιος σ’ αγαπά και δεν το ξέρεις. Κοντά στην Πανσέληνο, απέφυγε να τραγουδήσεις το «είσαι το τυχερό μου αστέρι» σε όποια σου φανεί απλά νόστιμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ