Le Monde: Το ΑΕΠ της Ελλάδας κατρακυλάει δραματικά - iefimerida.gr

Le Monde: Το ΑΕΠ της Ελλάδας κατρακυλάει δραματικά

Le Monde : Το ΑΕΠ της Ελλάδας κατρακυλάει δραματικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη μεγάλη πτώση του ελληνικού ΑΕΠ ασχολείται και η γαλλική εφημερίδα Le Monde. «Η πτώση είναι δραματική. Το ΑΕΠ της Ελλάδας κατρακυλάει κατά 6,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από τις ελληνικές αρχές» γράφει σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε τρομερές δυσκολίες και η εθνική της οικονομία βυθίζεται, υψώνονται από παντού φωνές ότι η ύφεση το 2012 θα είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, αναφέρει το δημοσίευμα.

Στην τελευταία της έκθεση για την Ελλάδα, γράφει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει πριν το 2014.

Η νέα κυβέρνηση του συντηρητικού Αντώνη Σαμαρά, η οποία στηρίζεται από τους σοσιαλιστές και την μετριοπαθή αριστερά, γράφει η εφημερίδα, έχουν αναδείξει σε προτεραιότητα την επιστροφή στην ανάπτυξη την ώρα που η ανεργία παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και έχει φθάσει το 23,1% τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή το ΑΕΠ μειώθηκε -σύμφωνα με σταθερές τιμές του 2005- κατά 6,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2012

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ