Το ψητό ψάρι, αν κρίνουμε από ορισμένες ψαροταβέρνες στην Αθήνα και στα νησιά μπορεί να αποδειχθεί γαστρονομικό ναυάγιο. Καμμένο ή άψητο, αλμυρό ή ανάλατο, λαδωμένο, ξερό ή άνοστο όλα τα κακά μπορεί να συμπυκνωθούν πάνω στο-δυνητικά- γευστικότερο πιάτο της ελληνικής κουζίνας. Μερικά μυστικά ώστε η συνταγή σας να δώσει ένα νόστιμο αποτέλεσμα αντάξιο της τιμής του !
Υλικά
Αγοράστε ποικιλία ψαριών. Σολωμό, σαρδέλες, λαβράκι
Λάδι
Θυμάρι και δενδρολίβανο
Χοντρό αλάτι (αγοράστε «μαύρο» αλάτι σε ειδικά καταστήματα με βιολογικά)
Πιπέρι με μαύρους, λευκούς, πράσινους και κόκκινους κόκκους
Συμβουλές
Με το πινέλο κουζίνας βάλτε λάδι και θυμάρι, καθώς και τα πιπέρια τα οποία έχετε ανακατέψει σε μπολ
Αναποδογυρίστε τα ψαράκια συχνά
Στην τελική ευθεία προσθέστε λεμόνι στο μπολ και περιχύστε το
Αν έχετε μπάρμπεκιου μην ξεχάσετε να το καθαρίσετε καλά πριν το ψήσιμο
Στο μπάρμπεκιου αλείψτε τη σχάρα με λίγο λάδι πριν το ψήσιμο