Σαμαράς στην Πύλο: Καλή Παναγιά -Η σημαία του αγώνα για την Ελλάδα είναι ψηλά - iefimerida.gr

Σαμαράς στην Πύλο: Καλή Παναγιά -Η σημαία του αγώνα για την Ελλάδα είναι ψηλά

Σαμαράς στην Πύλο : Η σημαία του αγώνα για την Ελλάδα είναι ψηλά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εν αναμονή των κρίσιμων συναντήσεων που ξεκινούν το επόμενο δεκαήμερο με ηγέτες της Ευρώπης ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο δημαρχείο της Καλαμάτας και δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να πετύχει το στόχο της που είναι η γρήγορη έξοδος από την κρίση.

Σε δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: «Είμαι αυτός που ξέρετε και ήρθα να πάρω δύναμη από τον τόπο μου. Εύχομαι καλή Παναγιά σε όλους. Η σημαία του αγώνα για όλη την Ελλάδα είναι ψηλά γιατί πρέπει να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η γρήγορη έξοδος από την κρίση. Πέρα από κόμματα είμαστε μια γροθιά γιατί η Ελλάδα είναι που μετράει και τίποτα άλλο. Με τη βοήθεια της Παναγιάς θα συνεχίσουμε το δύσκολο αγώνα».

Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί το απόγευμα στην Πύλο, όπου στις 18:30 θα εγκαινιάσει έκθεση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στο Κάστρο και στις 20:00 το βράδυ την επανέκθεση της Συλλογής του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux, η οποία φιλοξενείται στην οικία του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα.

Τριπλό κρας - τεστ με Γιούνκερ, Μέρκελ, Ολάντ

Στις 22 Αυγούστου ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, θα είναι ο πρώτος κορυφαίος της Ευρώπης που θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Μετά την προειδοποιητικού χαρακτήρα πρόσφατη δήλωσή του, «η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη», ο κ. Γιούνκερ έρχεται αποφασισμένος να μεταφέρει σαφή μηνύματα από τους δανειστές προς την κυβέρνηση. Από την άλλη πλευρά, το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνειών για τη στάση της χώρας σχετικά με τη λήψη μέτρων, αλλά και την άμεση προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

Τα πρώτα «δείγματα γραφής» έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι (π.χ. Ιδιωτικοποιήσεις ΕΛ.ΤΑ. Και ΕΛ.ΒΟ), ενώ και εντός του μηνός θα γίνουν τα επόμενα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Αποτελεί δέσμευση του κ. Στουρνάρα ότι μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα είναι έτοιμος ο νόμος-σκούπα με τις 77 διοικητικές πράξεις που θα διευκολύνουν τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων, βάσει των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός από τη συνάντησή του στο Βερολίνο με την Ανγκελα Μέρκελ (στις 24 Αυγούστου) και στα Ηλύσια Πεδία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αναμένει θετικές εξελίξεις σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η επιμήκυνση των μέτρων.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα προηγηθεί συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στις 20 Αυγούστου προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα 11,5 δις ευρώ πριν από τις υψηλές συναντήσεις του Πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ