Τα πιο «καταζητούμενα» έργα τέχνης σύμφωνα με το FBI [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα πιο «καταζητούμενα» έργα τέχνης σύμφωνα με το FBI [εικόνες]

Τα πιο «καταζητούμενα» έργα τέχνης σύμφωνα με το FBI [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πίνακας που φιλοτέχνησε ο Σεζάν το 1888 με την ονομασία «Το Αγόρι με το Κόκκινο Γιλέκο», η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 91 εκατομμύρια δολάρια κλάπηκε από μουσείο της Ζυρίχης το 2008, αλλά βρέθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Σερβία κι έτσι σβήστηκε από τη λίστα του FBI με τα 10 πιο «καταζητούμενα» έργα τέχνης. Ποια είναι όμως τα υπόλοιπα εννέα;

«Άποψη της παραλίας του Σεβενίνγκεν»
Ο πίνακας εκλάπη από το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ τον Δεκέμβριο του 2002

«Η Λατρεία»
Ο συγκεκριμένος πίνακας του Καραβάτζο εκλάπη το 1969 από το Ορατόριο ντι Λορέντζο στο Παλέρμο της Ιταλίας. Πολλοί υπέθεσαν ότι πίσω από την κλοπή των 50 εκατομμυρίων δολαρίων κρύβεται η ιταλική μαφία όμως οι φήμες δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ.

Davidoff-Morini Stradivarius
Ένα από τα ακριβότερα μουσικά όργανα στον κόσμο, το βιολί που έφτιαξε το 1727 ο Αντόνιο Στραντιβάρι και το οποίο αξίζει 3,5 εκατομμύρια δολάρια, κλάπηκε το 1995 από το διαμέρισμα της διάσημης βιολονίστριας Έρικα Μορίνι στη Νέα Υόρκη, ενώ εκείνη βρισκόταν στο νοσοκομείο.

«Ένας Ιππότης»
Η αυτοπροσωπογραφία του Ολλανδού ζωγράφου Φρανς Βαν Μίερις, ένας πίνακας διαστάσεων μόλις 20 επί 16 εκατοστά, ο οποίος όμως αξίζει 1 εκατομμύριο δολάρια, κλάπηκε το 2007 από την Πινακοθήκης της Νότιας Ουαλίας στο Σύδνεϋ.

«Η θέα του Auvers-sur-Oise»
Ο πίνακας που φιλοτέχνησε ο Σεζάν το 1879, η αξία του οποίου αγγίζει τα 3 εκατομμύρια λίρες, έκανε φτερά από το Μουσείο Ασμόλιαν στην Οξφόρδη, λίγα λεπτά πριν μπει η νέα χιλιετία, στις 31 Δεκεμβρίου 1999.

Οι πίνακες του μουσείου Ιζαμπέλα Στιούαρτ Γκάρτνερ
Στις 18 Μαρτίου 1990, δύο κλέφτες μεταμφιεσμένοι σε όργανα της τάξης, ξεγέλασαν τους δύο φύλακες του μουσείου που βρίσκεται στη Βοστώνη,και αφού τους φίμωσαν στο υπόγειο, έφυγαν σαν κύριοι με 13 έργα τέχνης συνολικής αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων η «Καταιγίδα στη θάλασσα της Γαλιλαίας» του Ρέμπραντ, «Chez Tortoni» του Μανέ [φωτογραφία] και η «Συναυλία» του Βερμέερ. Μέχρι και σήμερα η κινηματογραφικών διαστάσεων ληστεία θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών.

Το πλιάτσικο στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ιράκ
Με την πτώση του Σαντάμ Χουσεϊν από την εξουσία το 2003, 10.000 τεχνουργήματα ανεκτίμητης αξίας έκαναν φτερά από το μουσείο . Μέχρι σήμερα, το μοναδικό έργο που έχει βρεθεί είναι το άγαλμα του Ιρακινού βασιλιά Αντεμένα στο τελωνείο της Συρίας.

«Gertrude Vanderbilt» και «Whitney Murals»
Τα δύο έργα του Αμερικανού ζωγράφου Μάξφιλντ Πάρις, συνολικής αξίας 4 εκατομμυρίων έκαναν φτερά από τη Γκαλερί Edenhurst στο δυτικό Χόλυγουντ, τον Ιούλιο του 2002.

Μονέ, Νταλί, Πικάσο και Ματίς
Η συνολική αξία των κλεμμένων πινάκων «Marine» του Μονέ, «Dance» του Πικάσο, «Luxemburg Garden» του Ματίς και «Two Balconies» του Νταλί είναι ανυπολόγιστη, σύμφωνα με το FBI. Η κλοπή σημειώθηκε στο Μουσείο Τσακάρα ντο Σέου στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ