Σούπερ καλόγρια ακτιβίστρια: «μπουκάρει» σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και δεν ρωτάει... - iefimerida.gr

Σούπερ καλόγρια ακτιβίστρια: «μπουκάρει» σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και δεν ρωτάει...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, μία 82χρονη ρωμαιοκαθολική καλόγρια, η Αδελφή Μέγκαν Ράις, προκάλεσε με τη συνεπικουρία δύο συνεργών της αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν το μεγαλύτερο «ρήγμα» στην ιστορία των συστημάτων ασφαλείας πυρηνικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ...

Το επίτευγμά της; Κατάφερε να διεισδύσει σε υψίστης ασφαλείας, απαγορευμένη περιοχή, όπου φυλάσσονται τμήματα πυρηνικών βομβών και καύσιμα.

Η Αδελφή Ράις έχει συλληφθεί 40 με 50 φορές από την αστυνομία για ανυπακοή, ενώ μία φορά καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση, επειδή αυτή μαζί με άλλους ειρηνιστές ακτιβιστές έκλεισαν δρόμο στην έρημο της Νεβάδα, εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων προς τις κυβερνητικές εγκαταστάσεις πυρηνικών δοκιμών.

Η σύλληψή της από την αστυνομία προκάλεσε τέτοιο σάλο που το ειδικό Τμήμα Ενέργειας των ΗΠΑ, το οποίο είναι υπεύθυνο για οτιδήποτε έχει να κάνει με την πυρηνική ενέργεια και τα προϊόντα αυτής, χρηματοδότησε την καταγραφή της προσωπικής της ιστορίας – των πεποιθήσεών της κατά των πυρηνικών και της ανατροφής της – από το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα.

Η Μέγκαν Γκιλέσπι Ράις γεννήθηκε στο Μανχάτταν τον Ιανουάριο του 1930 και είναι η νεότερη από τις τρεις κόρες μιας καθολικής οικογένειας. Ο πατέρας της δίδασκε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και η μητέρα ήταν διδάκτωρ Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Στόχος της η αδιάπτωτη μάχη κατά αυτού που η ίδια χαρακτηρίζει ως το μεγαλύτερο έγκλημα εδώ και εβδομήντα χρόνια, αναφερόμενη στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας και στις χρήσεις της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ