ΗΠΑ: Δεν φεύγουμε ακόμα απ' το Αφγανιστάν - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Δεν φεύγουμε ακόμα απ' το Αφγανιστάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε πως θα ήταν πρόωρη η επιτάχυνση της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Σε συνέντευξή του στο CBS ο Γκέιτς τόνισε πως είναι πολύ πρόωρο να εξεταστεί το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν γρηγορότερα τα αμερικανικά στρατεύματα.

"Πιστεύω ότι είναι πρόωρο. Έχει περάσει μόνο μια εβδομάδα από την εξόντωση του αρχηγού της αλ Κάιντα και οι άνθρωποι βγάζουν ήδη ιστορικά συμπεράσματα. Πιστεύω ότι βιάζονται", επισήμανε.

Οι υπέρμαχοι της πρόωρης αποχώρησης από το Αφγανιστάν υπογραμμίζουν πως στη χώρα δεν βρίσκονται περισσότερα από 200 μέλη της αλ Κάιντα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του στρατού, ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ ξεπερνούν τις 140.000.

Ο 67χρονος Γκέιτς που εγκαταλείπει τα καθήκοντά του στις 30 Ιουνίου έχει δηλώσει πως "ο θάνατος του Οσάμα μπιν Λάντεν θα αλλάξει τα δεδομένα στο Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ