Τα γαλλικά νοσοκομεία ψάχνουν στο εξωτερικό πλούσιους ασθενείς - iefimerida.gr

Τα γαλλικά νοσοκομεία ψάχνουν στο εξωτερικό πλούσιους ασθενείς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ενωση των Δημόσιων Νοσοκομείων του Παρισιού προσέλαβε εταιρεία στη Μέση Ανατολή προκειμένου να προσελκύσει πλούσιους ασθενείς που θα ήθελαν να νοσηλευτούν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η Ενωση ελπίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα βγάλει τον προυπολογισμό της από το «κόκκινο» όπου βρίσκεται προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των γιατρών που απειλούν να καταφύγουν στη δικαιοσύνη.

Η Ενωση ωστόσο δεν έκανε τίποτα περισσότερο απ'ό,τι κάνουν τα τελευταία χρόνια τα Γερμανικά δημόσια νοσοκομεία ή τα βρετανικά. Φιλοδοξία της είναι να δώσει το 1% των κρεβατιών σε ξένους ασθενείς που θα πλήρωναν αδρά για να νοσηλευτούν. Η διευθύντρια της Ενωσης Μιρέιγ Φοζέρ υπέγραψε στα τέλη Ιουνίου συμβόλαιο με την εταιρεία GlobeMed που έχει την έδρα της στον Λίβανο.

Η εν λόγω εταιρεία θα αναζητήσει ασθενείς μεταξύ πλούσιων ιδιωτών ή θα έρθει σε συνεννόηση με κράτη και μεγάλες επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή προκειμένου να επιτρέψει σε όσους επιθυμούν να νοσηλευτούν στα καλύτερα νοσοκομεία του Παρισιού. Στόχος της εταιρείας GlobeMed είναι να αναζητήσει στη συνέχεια πλούσιους ασθενείς στην Ρωσία και την Κίνα.

Οι ξένοι ασθενείς, μέσω της δικής τους ασφαλιστικής εταιρείας θα πληρώνουν τα νοσήλεια σε υψηλότερες τιμές απ'ό,τι προβλέπεται για τους Γάλλους ασφαλισμένους. Η Ενωση των Δημόσιων Νοσοκομείων του Παρισιού που έχει αρχίσει να πουλάει ένα μέρος από τα ακίνητά της για να αποπληρώσει τα χρέη ελπίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να φέρει στα ταμεία 3-4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

«Δεν εξυπηρετεί τίποτα να ρίχνεις νερό σε μια μπανιέρα που χάνει» απαντά ο Μισέλ Νεντίτς, ερευνητής στο «Ινστιτούτο Ερευνών στην οικονομία της Υγείας» και τονίζει ότι η Γαλλία θα πρέπει να επανεξετάσει τις τιμές των υπηρεσιών υγείας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σήμερα είναι πολύ χαμηλές.

Η υπουργός Υγείας Μαρισόλ Τουρέν, από την πλευρά της, δηλώνει ότι δεν είναι αντίθετη με την είσοδο ξένων ασθενών στα γαλλικά νοσοκομεία αρκεί «να μην αποτελεί προτεραιότητα των νοσοκομείων της χώρας».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ