Οταν τα PIGS του Νότου γίνονται αληθινά γουρούνια στο θέατρο - iefimerida.gr

Οταν τα PIGS του Νότου γίνονται αληθινά γουρούνια στο θέατρο

Οταν τα PIGS του Νότου γίνονται αληθινά γουρούνια στο θέατρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο «Διεθνές Θερινό Φεστιβάλ» του Αμβούργου, το οποίο μέχρι τις 25 Αυγούστου θα αναφέρεται στο θέμα της οικονομίας και της ανάπτυξης, μια ιδιαίτερη παράσταση δείχνει τις χώρες του Ευρωπαικού Νότου σαν γουρούνια να γρυλίζουν στη σκηνή.

Το κωδικοποιημένο όνομα του Ευρωπαικού Νότου είναι PIGS (Portugal, Italy, Greece, Spain) και, όλως τυχαίως (;) PIGS σημαίνει «γουρούνια». Το καταπληκτικό σε αυτή την περίπτωση είναι ο καλλιτέχνης που αναπαριστά το Νότο ως γουρούνια είναι Ισπανός, ο Σαντιάγκο Σέρα, 46 ετών. Ο ισπανός σκηνοθέτης πετά τη χώρα του αλλά και την Ελλάδα βορά στους χοίρους.

Η εφημερίδα Μorgen Post εξηγεί το σκεπτικό της παράστασης :

Ξεκινά το βράδυ του Σαββάτου στις 6: δέκα αληθινά γουρούνια θα ορμήσουν στην τροφή τους. Αυτή θα βρίσκεται στο επονομαζόμενο κέντρο του φεστιβάλ σε ένα τεράστιο μαύρο σκέπαστρο – χοιροτροφή στο σχήμα της Ελλάδας, μεγέθους 10 επί 10 μέτρων. Τα ζώα προέρχονται από το «Arche Warder”, ένα ζωολογικό κήπο στο Σλέσβιχ Χόλσταϊν και για μία μέρα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Καμπνάγκελ.

Ο Σαντιάγκο Σέρα είναι διάσημος για τις κραυγαλέες και προκλητικές παραστάσεις του. Θα προσεγγίσει το άβολο και περίπλοκο θέμα «Οικονομική και δημοσιονομική κρίση» με το δικό του μοναδικό τρόπο: Οι χοίροι «δημοσιονομικοί παραβάτες» θα φάνε τους εαυτούς τους.

Τα ζώα θα βρίσκονται επί σκηνής, μόνο για ένα βράδυ αύριο Σάββατο, 11 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα παράσταση Αμβούργο γουρούνια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ