Ο Σαμαράς στην «ιερά εξέταση» των δανειστών από τις 22 έως τις 30 Αυγούστου - iefimerida.gr

Ο Σαμαράς στην «ιερά εξέταση» των δανειστών από τις 22 έως τις 30 Αυγούστου

Ο Σαμαράς στην «ιερά εξέταση» των δανειστών από τις 22έως τις 30 Αυγούστου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Εως τις 20 Αυγούστου θα έχουν οι πολιτικοί Αρχηγοί τη λίστα των εναλλακτικών σεναρίων για τα 11,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο θα ενημερώσει στο μεσοδιάστημα την Τρόικα με τα μέτρα που είναι υπό εξέταση, έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης, δηλαδή να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να απορριφθεί κάποιο από τα μέτρα που μπορεί να έχει λάβει την έγκριση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των κυρίων Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη.

Οπως σημείωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενος στη λίστα που θα στείλει τη Παρασκευή το οικονομικό επιτελείο στην Τρόικα, «θα τους πούμε τις κατευθύνσεις που επεξεργαζόμαστε για να βγάλουμε το σύνολο των 11,5 δισ ευρώ», εννοώντας ότι θα αποσταλεί αναλυτική και επεξηγηματική λίστα των μέτρων ύψους 6,5 δισ ευρώ, για τα οποία υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία με τη Τρόικα τη περασμένη Κυριακή.

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι πέρα από την ανάλυση των 6,5 δισ ευρώ, θα αποσταλεί και νέος κατάλογος 1 δισ. ευρώ, προκειμένου να υπάρξει αξιολόγηση από τους επικεφαλής της Τρόικα.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της κυβέρνησης είναι να προλάβει το ECOFIN της 14ης Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να μη καθυστερήσει περισσότερο η δόση των 31 δισ. ευρώ.

Στις 22 Αυγούστου έρχεται, άλλωστε, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα και όπως είναι λογικό, θα ζητήσει ενημέρωση από πρώτο χέρι για το πού βρίσκεται η επεξεργασία των μέτρων που περιμένει η Τρόικα, έτσι ώστε να καταλήξει σε θετική αξιολόγηση.

Δύο ημέρες αργότερα ο κ. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ με βασικό αντικείμενο το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος προσαρμογής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ