Μπλερ: «Φοβάμαι μήπως η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Eνωση» - iefimerida.gr

Μπλερ: «Φοβάμαι μήπως η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Eνωση»

Μπλερ: «Φοβάμαι μήπως η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανησυχία του για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργος Τόνι Μπλερ μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κρίση στην ευρωζώνη θα οδηγήσει «σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στην ΕΕ», ενώ πρόσθεσε: «Σε αυτό το σημείο ανησυχώ βαθιά ότι η Βρετανία ενδέχεται να αποφασίσει έπειτα από δημοψήφισμα να εγκαταλείψει την όλη διαδικασία».

«Αν μεταφερθούν και άλλες εξουσίες στην ΕΕ, τότε θα πρέπει να ενισχυθεί και η δημοκρατικής της νομιμότητα», επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός στη συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο Πέμπτη.

«Η Βρετανία πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό γιατί χρειαζόμαστε μια ισορροπία μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και των κρατών», υπογράμμισε ο κ. Μπλερ.

«Αν αυτό γίνει με τον λάθος τρόπο θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια πολιτική κρίση που ενδέχεται να αποδειχθεί τόσο μεγάλη όσο η κρίση του ευρώ. Οι άνθρωποι δεν θα συμφωνήσουν με την κατάργηση του έθνους κράτους», εκτίμησε ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός.

Ο νυν πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι είναι μια «απολύτως έντιμη θέση» να ζητήσει άμεσα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ, μια σχέση την οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι πλειονότητα των Βρετανών θα απορρίψει. Παρόλα αυτά ο Κάμερον είχε επισημάνει ότι δεν θα τασσόταν ποτέ υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, καθώς αυτό θα ήταν αντίθετο με τα συμφέροντα της χώρας του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ