Τον... τρίτο δρόμο για την εφεδρεία ψάχνουν στην κυβέρνηση - iefimerida.gr

Τον... τρίτο δρόμο για την εφεδρεία ψάχνουν στην κυβέρνηση

Τον... τρίτο δρόμο για την εφεδρεία ψάχνουν στην κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα 11,5 δισ. ευρώ που ζητά η Τρόικα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Πριν την συνάντηση που διήρκεσε αρκετές ώρες, ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση αναζητά λύσεις οι οποίες θα είναι αποτελεσματικές προκειμένου να μειωθεί το Έλλειμμα. Ένας από τους βασικούς στόχους της προσπάθειας αυτής είναι το να μην θιγεί οδυνηρά η κοινωνία.

Συμπληρώνοντας, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως «αντίπαλος» στην προσπάθεια αυτή είναι η ανεργία, ενώ κατέληξε λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιστρέψει σε λύσεις οι οποίες έχουν αποτύχει στο παρελθόν.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, πρώτος εξήλθε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, είπε πως η συμμετοχή του υπουργείου του στις περικοπές, αναλογεί σε 5 δισ. ευρώ από τα 11,5 δισ. που ζητά η Τρόικα.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός αποχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας αλλά και στο ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο είπε πως: «Κοιτάξαμε το πανόραμα των εναλλακτικών. Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τη δουλειά τους».

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε εκτενώς το πώς θα βρεθούν τα 4 δισ. ευρώ που υπολείπονται για να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων.

Υπενθυμίζεται πως στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, προέκυψαν διαφωνίες για το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από την πλευρά του είπε ότι πρόκειται για ένα αναγκαστικό μέτρο το οποίο δεν επιθυμεί η κυβέρνηση.

Από την πλευρά το ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είπε πως είναι κατηγορηματικά ενάντια στην εφεδρεία την οποία μάλιστα χαρακτήρισε και ως ένα «φιάσκο».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της εργασιακής εφεδρείας. Ωστόσο φαίνεται να προσανατολίζεται σε έναν νέου τύπου σχέδιο το οποίο από την μία δεν ξεσηκώσει αντιδράσεις και από την άλλη δεν θα οδηγεί σε απολύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ