O Bενιζέλος τα βάζει με τα εσωκομματικά «παλικαράκια» - iefimerida.gr

O Bενιζέλος τα βάζει με τα εσωκομματικά «παλικαράκια»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με «κάποια παλικαράκια» που δηλώνουν εκσυγχρονιστές «και βγαίνουν από τα δεξιά και το μόνο που λένε είναι μέτρα, μέτρα, μέτρα...» τάβαλε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ρίχνοντας πάλι το γάντι στους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Χωρίς να έχει προκληθεί εκ νέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείχνει να συντηρεί το εσωκομματικό μέτωπο, φοβούμενος, πιθανόν, ότι αυτό θα αναζωπυρωθεί από τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Βενιζέλος διαχώρισε τους επικριτές του σε τρεις κατηγορίες: Στους εκσυγχρονιστές που προαναφέρθηκαν, σε «εκείνους που ως κυβέρνηση ήθελαν από την αρχή και πήραν τα μέτρα», και σε εκείνους «που ήταν τότε διστακτικοί σε αυτά και εκτιμούσαν ότι δεν θα αποδώσουν». Χωρίς να κατονομάσει τα στελέχη τα οποία έβαλε στο στόχαστρο, ο κ. Βενιζέλος «φωτογράφισε» με σαφήνεια όλα τα κορυφαία στελέχη της παράταξης που ασκούν κριτική στις επιλογές του, όπως η Αννα Διαμαντοπούλου και ορισμένοι, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι οποίοι καταψήφισαν πρόσφατα το νόμο για την Παιδεία.

Ο κ. Βενιζέλος μιλούσε στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του κόμματος η οποία συνεδρίασε με θέμα την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ. Ορισμένα μέλη της Επιτροπής άσκησαν έντονη κριτική για τους πρώην υπουργούς που διαφοροποιήθηκαν με ηχηρό τρόπο την περασμένη εβδομάδα με αφορμή το νομοσχέδιο για την Παιδεία. «Αυτοί ήταν στην κυβέρνηση και έφτασαν τα πράγματα εδώ που τα έφτασαν. Δεν μπορεί τώρα να εμφανίζονται ως τιμητές», ειπώθηκε στη συνεδρίαση.

«Κάποιοι παριστάνουν τους μεταρρυθμιστές σε δευτερεύοντα θέματα, αν θέλουν να γίνουν πραγματικοί μεταρρυθμιστές ας ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου», είπε ο Δημήτρης Καρύδης. Αλλά και η Χρύσα Αράπογλου υπήρξε δεικτική: «Δεν μπορεί να λέγονται μεταρρυθμιστές οι εισηγητές των δεξιών και αδιέξοδων πολιτικών. Το ΠαΣοΚ πρέπει να αποφασίσει με ποιούς θέλει να πάει και ποιούς θέλει να αφήσει», πρόσθεσε.

Αντίθετα, ο Γιάννης Μαγκριώτης έψεξε τον κ. Βενιζέλο για το ξέσπασμα του απέναντι στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Είσαι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει να διαφυλάξεις το κύρος σου και να προσπαθείς να συνθέτεις τις διαφορετικές απόψεις», λέγεται ότι του επισήμανε ο κ. Μαγκριώτης.

Ο κ. Βενιζέλος, αποδέχτηκε ότι η εικόνα που παρουσίασε το κόμμα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν κακή. «Κυριάρχησε η εντύπωση της εσωστρέφειας και του κατακερματισμού και δεν είναι αυτό το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στην κοινωνία», φέρεται να είπε. Πρόσθεσε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί ακόμα να διαχειριστεί το παρελθόν του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ