Εκκενώθηκαν χωριά στην Αρκαδία- Έξι οι τραυματίες από τη μεγάλη πυρκαγιά - iefimerida.gr

Εκκενώθηκαν χωριά στην Αρκαδία- Έξι οι τραυματίες από τη μεγάλη πυρκαγιά

Εκκενώνονται χωριά στην Αρκαδία- Έξι οι τραυματίες από τη μεγάλη πυρκαγιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός έλεγχου μαίνεται η πυρκαγιά στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας με καμένα σπίτια και τραυματίες να συνθέτουν κυριολεκτικά σκηνικό Αποκάλυψης.

Η πυροσβεστική λόγω της εξάπλωσης του μετώπου αναγκάστηκε να διπλασιάσει τις δυνάμεις της. Πλέον στην περιοχή επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 41 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρα ρίψεις νερού κάνουν ένα ελικόπτερο και έξι αεροσκάφη.

Η χαμηλή υγρασία στην περιοχή σε συνδυασμό με τους ισχυρούς άνεμους ενισχύουν τις φλόγες στο κατασροφικό τους έργο ενώ απειλούνται και κατοικημένες περιοχές.

Ήδη η πυροσβεστική προχώρησε σε εκκένωση των χωριών Βουτσάρας, Καμαρίτσα και Ρούτσι. Στις φλόγες παραδόθηκε ένα σπίτι ενώ δυο κάτοικοι της περιοχής διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Πρόκειται για μια γυναίκα που αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και για έναν ηλικιωμένο που φέρει εγκαύματα. Ο δεύτερος διακομίστηκε στην Αθήνα εσπευσμένα καθώς τα τραύματα του είναι σοβαρά.

Τραυματίες όμως υπάρχουν και στο πυροσβεστικό σώμα καθώς τέσσερις πυροσβέστες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο καθώς αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Το εξαιρετικά δύσκολο έργο της πυρόσβεσης αναμένεται να γίνει ακόμη δυσκολότερο το βράδυ όταν και θα σταματήσουν οι ρίψεις των αεροπλάνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ