Μόντι: Αν κυβερνούσε ο Μπερλουσκόνι, η Ιταλία θα είχε χρεοκοπήσει - iefimerida.gr

Μόντι: Αν κυβερνούσε ο Μπερλουσκόνι, η Ιταλία θα είχε χρεοκοπήσει

Μόντι: Αν κυβερνούσε ο Μπερλουσκόνι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την κρίση χρέους που μαστίζει την Ιταλία μίλησε ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως εάν στην εξουσία ήταν ακόμη ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τότε η κρίση θα ήταν πολύ χειρότερη.

«Νομίζω ότι εάν η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν ακόμη στην εξουσία, το σπρεντ της Ιταλίας θα βρισκόταν τώρα στις 1.200 (μονάδες βάσης) ή κάτι τέτοιο», είπε ο Μόντι σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα The Wall Street Journal.

Επέμεινε ότι η κυβέρνηση τεχνοκρατών της οποίας ηγείται -αντικατέστησε εκείνη του Μπερλουσκόνι το Νοέμβριο- έσωσε τη χώρα από τον κίνδυνο να προσφύγει για δανεισμό στην Τρόικα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι δηλώσεις του, που είχαν γίνει τον Ιούλιο αλλά δημοσιεύθηκαν σήμερα, έγιναν μετά την κίνηση του Μπερλουσκόνι να αφήσει να εννοηθεί πως μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου το θώκο του πρωθυπουργού στις εκλογές της επόμενης χρονιάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ