Φρούτα και λαχανικά, κάνουν ωραίο δέρμα; - iefimerida.gr

Φρούτα και λαχανικά, κάνουν ωραίο δέρμα;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

EquatioNutrition, αποδεικνύει ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κάνει καλό στην υγεία αλλά κυρίως φτιάχνει ωραίο δέρμα. Δεν είναι κλισέ, είναι αλήθεια.Mια ακόμη έρευνα, αυτή τη φορά από δυο σκωτσέζους ερευνητές που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό

Το πείραμα έγινε σε 35 εθελοντές και οι μετρήσεις στο χρώμα του προσώπου τους επαναλήφθηκαν τρεις φορές σε διάστημα έξι εβδομάδων. Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών εκτιμήθηκε με βάση ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αρκεί να αυξήσει κάποιος την ποσότητα των φρούτων και λαχανικών επί ένα μήνα και το δέρμα αλλάζει χρώμα. Μετρήσεις απέδειξαν ότι αυτή η αλλαγή χρώματος οφείλεται στα καροτεινοειδή που περιέχουν τα φρούτα και λαχανικά.Το πείραμα των σκωτσέζων ερευνητών αποσκοπούσε στο να αποδείξει ότι η διατροφή μπορεί να χαρίσει ένα δέρμα που το χρώμα του αποπνέει υγεία και δείχνει πιο ελκυστικό. Φωτογραφίες με πρόσωπα διανεμήθηκαν στους εθελοντές. Σε κάποιες φωτογραφίες το δέρμα ανήκε σε πρόσωπα που δεν κατανάλωναν φρούτα και λαχανικά. Σε άλλες, τα άτομα είχαν μεγάλη κατανάλωση αυτών των προιόντων. Οι εθελοντές έπρεπε να επιλέξουν τα πρόσωπα που εκτιμούσαν ότι είναι πιο ελκυστικά και ακολουθούσαν το ίδιο διατροφικό πρόγραμμα για έξι εβδομάδες. Εύκολη συνταγή υγείας, αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν τα φρούτα αλλά ξεχνούν να τα καταναλώσουν.

Συμπέρασμα ; Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά χωρίς μέτρο !



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λαχανικά φρούτα έρευνα συνταγή πείραμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ