Στον «αέρα» τα ειδικά μισθολόγια - Ψάχνουν ισοδύναμα και για το 2013 - iefimerida.gr

Στον «αέρα» τα ειδικά μισθολόγια - Ψάχνουν ισοδύναμα και για το 2013

Στον «αέρα» τα ειδικά μισθολόγια - Ψάχνουν ισοδύναμα και για το 2013
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Μετά τα εύκολα, έρχονται τα πραγματικά δύσκολα για το υπουργείο Οικονομικών. Αφού πήρε τη μάλλον αναμενόμενη έγκριση για τη ρύθμιση του φόρου εισοδήματος μετά το «ψαλίδισμα» των δόσεων στις επτά, το μεγάλο ζόρι είναι οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, τις οποίες μάλιστα δεν αποκλείεται να τις βρει μπροστά του το 2013, αφού τα ισοδύναμα που θα πρέπει να βρει θα είναι διπλάσια!

Την ώρα, λοιπόν, που περίπου 250.000 ένστολοι, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες, γιατροί του ΕΣΥ, περιμένουν τι ακριβώς θα αποφανθεί η Τρόικα για τις αποδοχές τους, στο υπουργείο Οικονομικών ήδη... «ιδρώνουν» στην ιδέα ότι θα πρέπει να βρουν ισοδύναμα 400 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε να αποφύγουν και για την επόμενη χρονιά τις περικοπές κατά 12% στα ειδικά μισθολόγια.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι ακόμα κι αν η Τρόικα αποδεχθεί ως υλοποιήσιμο το σχέδιο περικοπών κατά 0,5- 0,8% στους κωδικούς των λειτουργικών δαπανών και «παγώσει» τις μειώσεις αποδοχών για το 2012, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο ισοδύναμων περικοπών και για το 2013, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να προχωρήσει στις μειώσεις αποδοχών όσων ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ