Περνώντας χτες από τη λαϊκή, τα σπαράγγια στα ωραία τους, τακτοποιημένα δεμάτια μάς θύμισαν την γκουρμέ ύπαρξή τους. Ιδού ένας μετρίως γκουρμέ τρόπος να τα απολαύσετε.
500 γραμ. σπαράγγια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
6 μεγάλα αυγά
1 φλυτζ. τριμμένη παρμεζάνα
½ φλυτζάνι τυρί κότατζ
αλάτι
πιπέρι
Πετάξτε τις σκληρές άκρες των σπαραγγιών και κόψτε τα σε μπαστουνάκια. Ζεστάνετε καλά το ελαιόλαδο σε ένα βαρύ, μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τα σπαράγγια και αλατοπιπερώστε τα. Τσιγαρίστε τα μέχρι να μαραθούν, 4 με 5 λεπτά.
Χτυπήστε τα αυγά με τα τυριά, ρίξτε πιπέρι και αν θέλετε αλάτι (προσοχή, η παρμεζάνα είναι αλμυρό τυρί). Ρίξτε τα στο τηγάνι. Αφήστε τα 5 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν από κάτω τα αυγά, μετά σκεπάστε το τηγάνι, χαμηλώστε λίγο τη φωτιά, και αφήστε τα μέχρι να μαγειρευτούν και από πάνω, περίπου 7 λεπτά ακόμα.
Βγάλτε την ομελέτα σε μια πιατέλα, γλιστρώντας την προσεκτικά και κόψτε τη σε τρίγωνα. Σερβίρετε ζεστή αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.
Υ.Γ. Η συνταγή είναι για 4 άτομα. Αν δεν έχετε τόσο μεγάλο τηγάνι (ή δεν έχετε 4 άτομα) μειώστε τις ποσότητες κατά βούληση.