Ενστάσεις Βενιζέλου και για τους λαθρομετανάστες - iefimerida.gr

Ενστάσεις Βενιζέλου και για τους λαθρομετανάστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίθεσή του να μετατραπούν οι Αστυνομικές Σχολές στην Ξάνθη και την Κομοτηνή σε χώρους κράτησης παράνομων μεταναστών εκφράζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Δένδια και θα θέσει το ζήτημα στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Κομοτηνής αναμένεται να μετατραπούν σε χώρους κράτησης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Εχουν χώρους για 1.500 άτομα και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα περιμένει να πληροφορηθεί τον ακριβή αριθμό των εισακτέων στις Σχολές προκειμένου να αποφασίσει πόσος χώρος περισσεύει ώστε να μετατραπεί σε μόνιμο χώρο κράτησης.

Ο κ. Βενιζέλος μετέφερε τηλεφωνικά στον κ. Δένδια την έντονη αντίδραση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρη Γιαννακίδη και του δημάρχου Κομοτηνής για την απόφαση της κυβέρνησης.

Οπως αναφέρει ο περιφερειάρχης Αρης Γιαννακίδης (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) «επιθυμία της τοπικής κοινωνίας είναι η απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των δύο Σχολών Αστυνομίας σε Ξάνθη και Κομοτηνή». Μάλιστα ο περιφερειάρχης κάλεσε τον κ. Δένδια να έλθει στην περιοχή και να παρουσιάσει τον εθνικό σχεδιασμό, λέγοντας ότι είναι «ανεπίτρεπτο χώροι εκπαίδευσης να μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης».

Μικροεντάσεις προκλήθηκαν από προχθές σε Ξάνθη και Κομοτηνή με επίκεντρο την απόφαση του υπουργού κ. Δένδια. Οι συγκεντρωμένοι στην Ξάνθη παρεμπόδισαν την άφιξη των λεωφορείων με τους μετανάστες με αποτέλεσμα αυτά να αναχωρήσουν για την Κομοτηνή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των μεταναστών που θα φτάσουν στην Ξάνθη θα ξεπεράσει τους 80 ενώ στην Κομοτηνή είναι σχεδόν διπλάσιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ