Στουρνάρας: Τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ είναι απολύτως απαραίτητα - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ είναι απολύτως απαραίτητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαραίτητα ώστε να εξαληφθεί οριστικά η απειλή της χρεοκοπίας θεωρεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τα μέτρα 11,5 δισ. ευρώ προκειμένου να μπει η ελληνική οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά. Προαναγγέλλει καταιγίδα αποκρατικοποιήσεων και αναγνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τεράστιες θυσίες.

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για την επιβίωση της χώρας, αφού τυχόν διαφορετικές επιλογές από αυτές που επιτάσσει η κοινή λογική μπορούν να μας οδηγήσουν σε άτακτη χρεοκοπία, και εκτός Ευρωζώνης, και σίγουρα βέβαια ακυρώνουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης που μας δίνει η υλοποίηση ενός αξιόπιστου πακέτου», τονίζει ο κ. Στουρνάρας στη δήλωσή του στο «Εθνος της Κυριακής» και συμπληρώνει: «Δυστυχώς αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα»...

Ο υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού και αναφέρει: «Η χώρα δεσμεύτηκε σε ένα πακέτο μέτρων και μεταρρυθμίσεων που θα βάλουν την Οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά και θα εξαλείψουν οριστικά την απειλή της χρεοκοπίας. Είναι βέβαια γεγονός ότι ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τεράστιες θυσίες και έχει επωμιστεί μεγάλα βάρη».

Ο κ. Στουρνάρας επιμένει ότι η κυβέρνηση μπορεί να προσεγγίσει το καλύτερο δυνατό μείγμα για τα νέα μέτρα και υπογραμμίζει ότι έτσι θα δοθεί στη συνέχεια η δυνατότητα να υποστηριχθεί με απτά επιχειρήματα η διαπραγμάτευση που έχει ήδη ξεκινήσει για την επιμήκυνση του χρόνου του προγράμματος. Προαναγγέλλει άμεση καταιγίδα αποκρατικοποιήσεων και κλείνει με τη φράση «αυτή η γέφυρα ελπίδας που χτίζουμε σήμερα θα εξασφαλίσει το αύριο των παιδιών μας».

Η λεπτομερής προετοιμασία των «χειρισμών» για τα ομόλογα που λήγουν στις 20 Αυγούστου σε συνδυασμό με την εξαγγελία για το μεταρρυθμιστικό έργο αποτελούν θετικές ενδείξεις για την ανάπτυξη, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο :

«Αν φύγει από μπροστά μας η απειλή της χρεοκοπίας που ενοχλεί τους επενδυτές, θα αξιοποιηθούν αδιάθετα κεφάλαια και θα επενδυθούν - κάτι που σημαίνει και νέες θέσεις εργασίας», υποστηρίζουν στελέχη στο οικονομικό επιτελείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ