Έρχεται η απάντηση της Τρόικα για τα ισοδύναμα μέτρα - iefimerida.gr

Έρχεται η απάντηση της Τρόικα για τα ισοδύναμα μέτρα

Έρχεται η απάντηση της Τρόικα για τα ισοδύναμα μέτρα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Σφραγισμένα είναι τα στόματα στο υπουργείο Οικονομικών εν όψει της οριστικής απάντησης της Τρόικας για τα ισοδύναμα που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά, προς αποφυγήν νέων περικοπών στο Δημόσιο αλλά και προκειμένου να περάσει η ρύθμιση για το φόρο εισοδήματος.

Σε αντίθεση με την μάλλον αδικαιολόγητη υπερβολική αισιοδοξία κάποιων υπηρεσιακών παραγόντων τις προηγούμενες εβδομάδες, ο πήχης των προσδοκιών έχει τεθεί πλέον χαμηλά, καθώς στις επαφές των τελευταίων ημερών διαπιστώθηκε ότι η Τρόικα επιμένει πεισματικά στις ενστάσεις της.

Το βασικό διαπραγματευτικό χαρτί της ελληνικής πλευράς είναι η πρόταση για περικοπές 0,5- 0,8% στους κωδικούς των λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου, με προσδοκώμενο δημοσιονομικό όφελος περίπου 300 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δεν φαίνονται να... συγκινούνται ιδιαιτέρως, ενώ ανάλογη επιφυλακτικότητα εκφράζουν και για τη ρύθμιση που θα επιτρέψει τη καταβολή του φόρου εισοδήματος σε περισσότερες από τρεις δόσεις.

Σε κάθε περίπτωση, έως το τέλος της εβδομάδας περίπου 250.000 λειτουργοί του Δημοσίου, που ανήκουν στα αποκαλούμενα ειδικά μισθολόγια, θα μάθουν εάν θα αποφύγουν ή όχι τις μειώσεις κατά 12% στις αποδοχές τους, ενώ και 5,5 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα θα ξέρουν εάν θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος των 6 δισ ευρώ, καταβάλλοντας τους φόρους έως και σε 7 δόσεις αντί 3 που ισχύει τώρα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ