Κρίσιμο ραντεβού του Στουρνάρα με την Τρόικα - iefimerida.gr

Κρίσιμο ραντεβού του Στουρνάρα με την Τρόικα

Κρίσιμο ραντεβού του Στουρνάρα με την Τρόικα την Κυριακή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένο να παίξει όλα του τα «χαρτιά» είναι το υπουργείο Οικονομικών, στην κρίσιμη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους Τροϊκανούς την Κυριακή, προκειμένου η Τρόικα να αποδεχθεί τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

Η Τρόικα από την πλευρά της ζητάει πρόσθετες περικοπές από λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων, ως «αντάλλαγμα» για να αποδεχθεί την πρόταση του ελληνικού υπουργείου για αύξηση του αριθμού των δόσεων στην πληρωμή των φόρων εισοδήματος. Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και τις εξισωτικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων.

Οι Τροϊκανοί παρ' όλο που έχουν δηλώσει πως εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις προθέσεις της Ελλάδας, δεν φαίνονται να ικανοποιούνται από τα «δημοσιονομικά ισοδύναμα».

«Η Τρόικα είναι πολύ καλά διαβασμένη, είναι δύσκολες οι διαπραγματεύσεις» ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας που μετέχει στις συσκέψεις.

Κατ' αρχήν θεωρούν ότι η διαδικασία των περισσότερων δόσεων θα ανοίξει «τρύπα» τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ στον φετινό Προϋπολογισμό και δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται ή να συμμερίζονται τη θέση του υπουργείου Οικονομικών ότι με αυτό το τρόπο αυξάνονται οι πιθανότητες να εισπραχθούν περισσότεροι φόροι.

Μάλιστα διατύπωσαν και επιφυλάξεις για το πώς θα μπορέσει να χειριστεί το υπουργείο όλον αυτόν τον όγκο των εκκαθαριστικών και το πώς θα αντιμετωπιστούν οι συνήθεις καθυστερήσεις, επισημαίνοντας ότι έως τώρα εικόνα και κατάσταση των υπηρεσιών δεν επιτρέπει ιδιαίτερο εφησυχασμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ