Πυρετώδεις διεργασίες στο Μαξίμου για τα «ραντεβού» Σαμαρά - iefimerida.gr

Πυρετώδεις διεργασίες στο Μαξίμου για τα «ραντεβού» Σαμαρά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι επόμενες είκοσι μέρες αναμένεται να κρίνουν τόσο τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης όσο και τις εκτός των συνόρων αντιδράσεις των εταίρων και πιστωτών της Ελλάδας και το επιτελείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έχει πάρει «φωτιά».

Το πρώτο «αγκάθι» είναι οι διαδοχικές συναντήσεις της Δευτέρας και της Τρίτης με τους Βενιζέλο- Κουβέλη, συναντήσεις που δεν θα αφορούν μόνο τις αποκρατικοποιήσεις και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης αλλά και το γενικότερο «πακέτο» των 11,5 δισ. Ευρώ .

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο πριν τη συνάντηση της Κυριακής με την τρόικα καθώς οι εκπρόσωποί της όπως όλα δείχνουν θα πάρουν στα χέρια τους φεύγοντας ένα γενικό περίγραμμα των όποιων μέτρων έχουν κλειδώσει.

Το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε χθες την επίσκεψη του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις 22 Αυγούστου – δυο ημέρες πριν από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ και την επομένη στο Παρίσι με τον Φρανσουά Ολάντ – με το επιτελείο Σαμαρά να επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου στις συναντήσεις αυτές να υπάρχουν απτά δείγματα εκ μέρους της Αθήνας για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και την τήρηση των υπεσχημένων όπως μονότονα και κάποιες φορές... απειλητικά ζητούν οι γερμανοί.

Η επίσκεψη Γιούνκερ που ακολουθεί αυτή του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κρίνεται από την Αθήνα ως ιδιαίτερα σημαντική καθώς συμπίπτει με την είδηση για την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup στις 3 Σεπτεμβρίου όπως μετέδωσαν πηγές από τις Βρυξέλλες.

Το Μέγαρο Μαξίμου «τρέχει» πλέον να προλάβει όλες τις εξελίξεις σε μία προσπάθεια να κρατηθεί... μέσα στο «παιχνίδι» διεκδικώντας ότι καλύτερο στην πολιτική διαπραγμάτευση από τυχόν αλλαγές στη γενικότερη φιλοσοφία αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, στη σκιά και των όποιων εξελίξεων στην Ισπανία που μπορεί να αποδειχθούν βαρόμετρο και για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ